SPORT

DOBRA PROVJERA

Rukometaši Gorice pobjednik 31. Memorijalnog turnira "Nebojša Parežanin - Pržo" - Pržina nagrada Matiji Belaviću

Rukometaši Gorice pobjednik 31. Memorijalnog turnira

Rukometaši Gorice pobjednici su 31. Memorijalnog turnira "Nebojša Parežanin - Pržo", koji se tradicionalno održava u spomen na karlovačkog rukometaša i branitelja, poginulog 15. siječnja 1992. na Turnju, baš na dan međunarodnog priznanja Hrvatske.

Bila je to i odlična provjera za karlovačke klubove - premijerligaša Karlovac i prvoligaša Dubovac Gazu i odmah se može reći da "zeleno-žuti" mogu biti vrlo zadovoljni pokazanim igrama, dok je Karlovac podbacio i dobro je da se to dogodilo sada, jer s ovakvom igrom (koja je znatno ispod prikazanog u završnici prvog dijela Premijer lige) ne mogu računati na ostanak u društvu najboljih. Istina, protekli tjedan bio je težak za Karlovčane zbog male epidemije gripe među igračima, no rezultati ipak nisu ohrabrujući.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odmah na otvaranju turnira Karlovac je, naime, poražen od "sjevernog" prvoligaša Siska, solidne momčadi ali ništa više od toga i to s prilično glatkih 26:21. U drugom ogledu premijerligaš Gorica bio je bolji od Dubovac Gaze 29:21. 

U susretu za 3. mjesto opet rezultat kojim svakako može biti zadovoljnija Dubovac Gaza - Karlovac je doduše slavio, ali s tijesnih 19:17 i ovi rezultati protiv dva dobra, ali ne "top" prvoligaša svakako su razlog za zabrinutost i puno ozbiljniji pristup završnom dijelu priprema.

U finalnom ogledu Gorica je bila bolja od Siska sa 26:20 i tako osvojila pobjednički pehar. Što se tiče pojedinačnih nagrada, onu na ovom turniru najvažniju - za najbolje lijevo krilo (što je bila Pržina pozicija) dobio je Matija Belavić iz Dubovac Gaze. Najbolji vratar turnira je Mihovil Moškun, također iz Dubovac Gaze, dok je najbolji strijelac Hrvoje Ceković iz Gorice sa 16 postignutih pogodaka.

Odigrana je i zanimljiva revijalna utakmica između veterana Dubovca i Gaze, u kojoj su rezultatom 15:12 bolji bili Gažani.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!