SPORT

SLAVLJE U OSIJEKU

Čudesnim preokretom strijelci Policajca ponovno postali ekipni, a Slavko Matanić prvi put pojedinačni prvak Hrvatske

Čudesnim preokretom strijelci Policajca ponovno postali ekipni, a Slavko Matanić prvi put pojedinačni prvak Hrvatske

Strijelci Policajca obranili su naslov ekipnih prvaka Hrvatske u gađanju zračnim pištoljem, nakon što su u posljednjem kolu 1. Walther Hrvatske lige u streljaštvu u Osijeku napravili, slobodno se može reći, čudesan preokret. 

Karlovčani su u posljednjem kolu morali biti prvi, što je, dakako, još i bilo izvedivo, a to su zaista i napravili, no uz to su morali čekati velik kiks dosad uvjerljivog solinskog Dalmacijacementa, koji nije smio biti niti drugi. I upravo to se i dogodilo - nakon tri pobjede i jednog drugog mjesta u prva četiri kola, Solinjani su u Osijeku završili treći, iza Karlovčana i domaćina, pa su Policajac i Dalmacijacement ukupno imali identičnih 37 bodova. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odlučujući kriterij tada je ukupan broj krugova "upucanih" tijekom cijele lige, a prije Osijeka karlovački strijelci zaostajali su 28 krugova za Solinjanima. No, u Osijeku su ostvarili čak 32 kruga više i tako na kraju došli do nove titule prvaka Hrvatske.

Veliko veselje u karlovačkim redovima vladalo je i nakon pojedinačnog prvenstva. Nakon osnovnog dijela u finale osmorice najboljih su ušla sva trojica članova ekipe - Vlado Cindrić kao drugi, Matija Cindrić kao treći, a Slavko Matanić kao sedmi. Svi su se nadali barem jednoj medalji, možda i zlatu, a to se i dogodilo, ali opet uz malo čudo - Cindrići su ovog puta u finalu malo slabije pucali pa je Matija pao na peto, a Vlado na sedmo mjesto, no Slavko Matanić sjajnim je pucanjem sa sedmog mjesta skočio na prvo i po prvi puta postao prvak Hrvatske.

Po prvi puta na prvenstvu Hrvatske nastupila je i "policajka" Sanja Despot i zamalo ostala kratka za ulazak u finale - završila je na devetom mjestu.

Inače, u 1. Walther Hrvatskoj ligi ove je sezone nastupala i ženska ekipa SK Karlovca u disciplini zračne puške - zasad je ovo društvo ipak malo prejako za mlade Karlovčanke, završile su posljednje, no i plasman među osam najboljih ekipa u državi značajno je postignuće za ekipu pred kojom je budućnost.

Strijelci Karlovca, pak, zauzeli su treće mjesto u 2. Hrvatskoj ligi, također u disciplini gađanja zračnom puškom.

Izdvojeno


Reci što misliš!