SPORT

KICKBOXING

Dva zlata za karlovački, a jedno za slunjski Tigar na Europskom kickboxing kupu u Zagrebu - bilo je i medalja drugog sjaja

Dva zlata za karlovački, a jedno za slunjski Tigar na Europskom kickboxing kupu u Zagrebu - bilo je i medalja drugog sjaja

Matej Medved i Leon Krznar iz karlovačkog Tigra te Lucija Bakalar iz slunjskog Tigra osvajači su zlatnih odličja na Europskom kickboxing kupu u Zagrebu. 

Matej Medved u seniorskoj je konkurenciji u full contactu (do 75 kg) do zlata stigao pobjedama nad Nijemcem Lenderom i Mađarom Bardosijem, dok je Lucija Bakalar (70+ kg) u light contactu za seniorke za najsjajnije odličje svladala Schmidt iz Austrije te u hrvatskom finalu Chiaru Rytz iz Buzeta. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Leon Krznar u kategoriji mlađih juniora do 81 kg u full contactu imao je samo jednog suparnika, Ukrajinca Hordiienka, kojeg je svladao u finalnoj borbi. 

Natjecanje je i inače, kako je često u kickboxingu slučaj, "patilo" od slabe konkurencije ili bolje rečeno prevelikog broja kategorija. Mnogi su tako osvajali odličja i bez pobjede, što svakako narušava ozbiljnost natjecanja i kvalitetu samog postignutog rezultata.

Karlovački Tigrovi tako su osvojili još pet odličja, no samo dva zahvaljujući uspješnim borbama. Luka Katalinić je u full contactu za mlađe juniore (do 71 kg) pobjedom nad Mađarom Rumankom izborio finale, gdje je poražen od Ukrajinca Kaprana i tako osvojio srebro, dok je Iva Vrbanić u point fightingu za mlađe kadetkinje (do 42 kg) u jednoj od rijetkih zaista brojnih kategorija (21 natjecateljica) svladala Koprinkovu iz Bugarske i Tomašić iz KBK Sušak, a u polufinalu izgubila od Mađarice Szekeres i tako osvojila broncu.

David Dryk osvojio je srebro, a Pavle Vučinić broncu, obojica u full contactu za mlađe juniore, ali bez ostvarenih pobjeda, što vrijedi i za ekipu juniorki u point fightingu (Lorena Čurčinac, Leonarda Trebanič i Anamarija Čurčinac) koja je također uzela broncu bez pobjede. 

 

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!