SPORT

SUPERLIGA

Specijalistice za dramu! Karlovačke odbojkašice nakon još jedne dvosatne "bitke" svladale Vukovarke 3:2 za vrijedne bodove

Specijalistice za dramu! Karlovačke odbojkašice nakon još jedne dvosatne

U još jednoj velikoj bitki kraj Korane, odbojkašice karlovačkog Kelteksa u 17. kolu Superlige, nakon praktički već rezervirane dvosatne borbe, svladale su Ennu Vukovar sa 3:2 u setovima i tako praktički osigurale plasman u doigravanje za naslov prvakinja države.

Karlovčanke su sjajno započele susret i u prvom setu s glatkih 25:15 došle do vodstva i najavile i moguću glatku pobjedu. Ipak, naše djevojke uz sve sjajne rezultate "specijalist" su i za napetost i neizvjesnost i teško je očekivati da ćemo dvoranu kraj Korane napustiti uz brzu i uvjerljivu pobjedu!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako je bilo i ovog puta - krenule su, istina, domaće vrlo dobro u drugi set, držale prednost do 16:13, a onda su Vukovarke s pet uzastopnih poena preokrenule i potom došle i do visoke prednosti (18:22). Stisnule su odbojkašice Kelteksa malo u završnici seta, došle do 23:24, ali gošće ipak koriste set loptu i dolaze do izjednačenja. 

Treći set neizvjestan je od prve do posljednje lopte, od prvog do posljednjeg poena! Karlovačke odbojkašice su uglavnom u prednosti, no uglavnom je to tek poen-dva u plusu. Krajem seta odlaze do 23:20, ali nije to slomilo Vukovarke, kod 24:22 obranile su dvije set lopte našim djevojkama i došle do izjednačenja, no tada ipak domaće "pokazuju zube" i s nova dva poena dolaze do 26:24 i vrijedne prednosti od 2:1 u setovima.


Četvrti set od početka je u znaku gošći. Razlika na semaforu samo raste - 1:5, 6:11, 7:13... Na trenutak smo se ponadali povratku "kelteksica" kada su se približile na 11:14, no ubrzo opet vukovarske odbojkašice nižu par poena i relativno mirno dovode set kraju sa 25:18 Opet nas čeka peti set, ove godine gotovo suđen karlovačkim odbojkašicama!

Presudni set kreće izjednačeno i tako je sve do 5:5. Potom se čini da bi domaće mogle prelomiti susret u svoju korist kada odlaze na 9:6, no brzo se Vukovarke vraćaju na 9:8, ali to im je ipak bio "zadnji trzaj". Ubrzo je 12:8, potom i 14:10, a Karlovčanke napokon, nakon 2 sata i jedne minute velike borbe, koriste drugu meč loptu za 15:11 i još jedno veliko slavlje i na parketu i na tribinama.

Karlovačke odbojkašice pete su na ljestvici, a, kako smo već spomenuli, ovom pobjedom praktički su već osigurale doigravanje za naslov prvakinja države. Pet kola prije kraja, naime, imaju po tri pobjede više od jedinih konkurentica, a zapravo i četiri, jer imaju neusporedivo bolji set količnik tako da bi bila prava senzacija da na kraju ne budu među prvih šest ekipa.

Sljedeći susret očekuje ih već u srijedu kada u 18. kolu Superlige gostuju u Zagrebu kod Don Bosca, ekipe iz donjeg dijela ljestvice, koja se, međutim, iznimno pojačala tijekom zimske stanke i na svom će parketu biti vrlo težak suparnik. Za tjedan dana, pak, u Karlovcu gostuje trećeplasirana ekipa Marine Kaštela i bit će to mali derbi 19. kola Superlige i važan susret u borbi naših djevojaka za plasman u doigravanje.


 

Izdvojeno


Reci što misliš!