SPORT

PREMIJER LIGA

Lakše se diše! Karlovački rukometaši u jako važnoj utakmici svladali Kaštelane 29:24, no čeka ih još puno teškog posla!

Lakše se diše! Karlovački rukometaši u jako važnoj utakmici svladali Kaštelane 29:24, no čeka ih još puno teškog posla!

Rukometaši Karlovca ostvarili su izuzetno važnu pobjedu u trećem kolu Lige za ostanak u Premijer ligi. Na svom parketu večeras su u solidnoj utakmici svladali Ribolu Kaštela sa 29:24 i osvojili bodove koji će im nakon neočekivano lošeg ulaska u proljetni dio sezone značiti jako puno za samopouzdanje i, nadamo se, dodatno podizanje forme pred utakmice koje dolaze, a koje će sve redom biti iznimno bitne.

Od samog početka nametnuli su se Karlovčani protiv kaštelanskog "fenjeraša", iako se gosti nisu predavali. Otvorili su naši rukometaši sa 5:2 i 7:3, no stigli su Kaštelani u 22. minuti na 10:9. Od tog trenutka pa sve negdje do 42. minute rezultat se kretao na 2-3 razlike za Karlovac. Na poluvremenu je bilo 15:12, a u sličnom ritmu nastavilo se i u drugom dijelu sve do perioda od 41. do 47. minute u kojem su domaći sa 19:17 pobjegli na 22:17 i to je prelomilo susret. Gosti se više nisu spuštali ispod minus 4, a na kraju je na semaforu pisalo 29:24 u korist domaćih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovom pobjedom karlovački rukometaši odvojili su se malo od samog dna, odnosno dvije pozicije koje donose ispadanje - imaju 11 bodova, posljednji Kaštelani sada s tek 2 boda praktički više i nemaju šanse, a pretposljednja Moslavina ima 7 bodova, no definitivno se neće još predati. Karlovac je osmi, ali s tek tri boda manje od vodećih Trogira i Osijeka, dva boda manje od trećeplasiranog KTC-a i bodom manje od četvrtoplasiranog Metkovića. 

U sljedećem kolu naši rukometaši gostuju kod KTC-a, nakon čega slijedi dvotjedna stanka koja će im također zasigurno dobro doći pred iznimno važan domaći ogled protiv Rudara.


Dakako, to ne znači da ne treba i u Križevcima dati sve od sebe, jer nakon prva dva jako blijeda kola još uvijek postoje dugovi prema navijačima i simpatizerima.


 

Izdvojeno


Reci što misliš!