SPORT

TAEKWONDO

Tara Rožić i Jakov Žilić zlatni, a Aleks Dakić srebrni na prvom kriterijskom turniru za kadetsku reprezentaciju

Tara Rožić i Jakov Žilić zlatni, a Aleks Dakić srebrni na prvom kriterijskom turniru za kadetsku reprezentaciju

Dva zlata i jedno srebro osvojili su mladi borci karlovačkog TKD Prana na Dalmacija kupu u Splitu, prvom ovogodišnjem kriterijskom turniru za kadetsku reprezentaciju Hrvatske. Zahvaljujući tome Prana je zauzela i odlično treće mjesto ekipno u konkurenciji 45 klubova.

Najviše posla imala je Tara Rožić u kategoriji do 41 kg, koja je na putu do finala svladala Zadranku Batur, Splićanku Peljto i Zagrepčanku Dorčić, sve sa 2:0 u rundama, a u izjednačenoj finalnoj borbi sa 2:1 je bila bolja od Kranjc iz zagrebačkog Tigra.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jakov Žilić (do 53 kg) finale je izborio pobjedama 2:1 nad Matkovićem iz Dugog Sela i Dujmovićem iz splitskog Marjana, a u finalu je bio još uvjerljiviji te sa 2:0 svladao još jednog borca iz Marjana, Emanuela Jurjevića.

Aleks Dakić, pak, u kategoriji do 45 kg, stigao je do finala pobjedama u borbama protiv Splićanina Matića, Zagrepčanina Jurišića te Pervana iz Livna, no u finalu je poražen od Kolakovića iz zagrebačke Pantere.


Izvan kriterijskih natjecanja, vrijedi istaknuti srebro juniora Banije Pandas Marka Fička te zlato Ozljanke Hane Lesić u kategoriji djevojčica. 

Izdvojeno


Reci što misliš!