SPORT

BORBA ZA BODOVE

U subotu superligaški derbi u dvorani kraj Korane i pred TV kamerama - karlovačke odbojkašice dočekuju Marinu Kaštela

U subotu superligaški derbi u dvorani kraj Korane i pred TV kamerama - karlovačke odbojkašice dočekuju Marinu Kaštela

Pobjedom 3:2 u Zagrebu protiv Don Bosca u još jednom neizvjesnom i dramatičnom susretu, karlovačke odbojkašice praktički da su već osigurale doigravanje za naslov prvakinja države, a sada, dakako, žele i što bolju poziciju prije doigravanja.

Iako u klubu, što je svakako i pametno, svemu pristupaju oprezno pa još uvijek govore o potrebi "osiguravanja mjesta u play offu", realnost je takva da bi bila prava senzacija da se to ne dogodi, odnosno moguće je samo u slučaju da Nebo (ili Rijeka što je uz raspored koji ih čeka još nevjerojatnije) u posljednja četiri kola ostvari četiri pobjede, Ribola Kaštela tri, a Karlovčanke izgube sve četiri utakmice, što je zaista jako daleko od realnog scenarija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, borba za što bolji konačni plasman itekako je u punom jeku, a jedan od najvažnijih ogleda naše djevojke očekuje već ove subote u 20 sati, uz izravan prijenos na Sportskoj Televiziji, a vjerujemo i uz odlično popunjene tribine ŠSD Mladost, protiv trećeplasirane Marine Kaštela. Realno će se najveća borba do kraja sezone voditi za četvrtu poziciju s Osječankama, što je gotovo sigurno i četvrtfinalni par doigravanja, no ekipa koja dohvati četvrto mjesto imat će prednost uzvrata kod kuće. Pobjeda nad Kaštelankama otvorila bi, pak, malu mogućnost da se dođe čak i do treće pozicije, što je ipak teško očekivati uzevši u obzir raspored do kraja prvenstva.

Kako bilo, u subotu ćemo nesumnjivo gledati odličnu utakmicu u dvorani kraj Korane. Praktički je zagarantirana i uzbudljiva i neizvjesna utakmica, jer Karlovčanke su ove sezone igrale čak 11 utakmica u pet setova - u jesenskom dijelu bio je to i izvor mnogih frustracija, jer omjer tih petih setova bio je 1:7, no u nastavku prvenstva sve tri utakmice koje su otišle u pet setova karlovačke su odbojkašice i pobijedile. 


Trener Zec i kapetanica Badanjak gotovo identičnim riječima najavljuju utakmicu. Jasno je, kažu, da je Marina favorit, ali sigurno je da ih možemo i dobiti i napravit ćemo sve da tako i bude.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!