SPORT

SUPERLIGA

Karlovačke odbojkašice u sjajnoj utakmici svladale trećeplasirane Kaštelanke sa 3:1 i matematički potvrdile doigravanje za naslov prvakinja

Karlovačke odbojkašice u sjajnoj utakmici svladale trećeplasirane Kaštelanke sa 3:1 i matematički potvrdile doigravanje za naslov prvakinja

U derbiju 19. kola Superlige karlovačke odbojkašice u jednoj od najboljih utakmica ove sezone svladale su trećeplasiranu Marinu Kaštela sa 3:1 i tako i matematički potvrdile ulazak u doigravanje za naslov prvakinja Hrvatske, ali i nastavile veliku borbu s Osječankama za četvrto mjesto. Naime, nakon ove pobjede Karlovčanke ni teoretski ne mogu biti ispod šeste pozicije, a vjerojatno će biti baš četvrte ili pete i u doigravanju igrati baš s Osječankama - dakako, bolje je biti četvrti jer u tom slučaju uzvrat će biti na parketu dvorane kraj Korane.

Odlično su odigrale Karlovčanke danas prvi set i sa 25:19 došle do vodstva, a potom su uslijedila dva izjednačena i vrlo uzbudljiva seta. U drugom su naše djevojke sa 25:23 došle do velike prednosti, a u trećem su bile bliže pobjedi i brzom okončanju susreta. Vodile su 23:21, no uspjele su Kaštelanke poravnati pa i prve doći do set lopte. Obranile su se domaće, imale su zatim "kelteksice" dvije meč lopte no bez uspjeha, a nadigravanje je potrajalo sve do 30:28 - nažalost u korist gošći. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako je krenuo četvrti set pobojali smo se da će ovo biti još jedan susret s praktički već tradicionalnim petim setom! Povele su gošće 9:6, a onda kreće gotovo nevjerojatna serija karlovačkih odbojkašica na čelu s Nikom Jularić na servisu - napravile su Karlovčanke čak 13:0 (!) pri čemu je Jularić imala nevjerojatnih šest as servisa! Od 6:9, na semaforu je odjednom 19:9 i povratka za gošće više nije bilo, na kraju 25:13 za konačnih 3:1.

U sljedećem kolu naše djevojke očekuje gostovanje koje obično proglašavamo "najlakšim", jer se nema što izgubiti, a i poraz je nekako unaprijed upisan. Riječ je o gostovanju kod zagrebačke Mladosti, koja je i ove sezone prvoplasirana, ali treba reći i da se pokazala puno ranjivija nego ranijih sezona. Uz poraz od Dinama u još su nekoliko susreta vrlo opasno "živjele" pa tako i u ovom kolu kada su tek u petom setu svladale Ribolu. Možda je to idealna prilika da si i "kelteksice" skinu određeni kompleks Mladosti i odigraju pravu i čvrstu utakmicu u kojoj sigurno od njih ne trebamo očekivati niti tražiti pobjedu, ali možemo priželjkivati da napokon i "mladostašicama" pokažu sve što znaju i mogu, a što dosad najčešće nije bio slučaj.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!