SPORT

OKTANSKI SPEKTAKL

Nakon preokreta u posljednja četiri brzinca, Francuz Sebastian Ogier pobjednik WRC Croatia uz 100. postolje u karijeri!

Nakon preokreta u posljednja četiri brzinca, Francuz Sebastian Ogier pobjednik WRC Croatia uz 100. postolje u karijeri!

Nakon velikog preokreta posljednjeg dana WRC Croatia rallyja, Francuz Sebastian Ogier sa suvozačem Vincentom Landaisom pobjednik je četvrtog izdanja hrvatske etape ovog svjetskog automobilističkog spektakla. To mu je ujedno i jubilarno 100. postolje u karijeri, kao i druga pobjeda u Hrvatskoj, nakon što je slavio i u prvom izdanju WRC Croatia 2021. godine.

Vodeći nakon prva dva dana, Belgijac Thierry Neuville, još je jednom u posljednjem danu ostao bez pobjede u Hrvatskoj koja mu polako postaje "ukleta", no ove godine je barem zahvaljujući novom sistemu bodovanja i vodstvu nakon prva dva dana prikupio dovoljno bodova da ostane vodeći na ljestvici ukupnog poretka sa 86 bodova, ispred Britanca Evansa koji ima 80, a drugo mjesto osvojio je i na WRC Croatia, dok je Neuville u konačnici bio treći.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Domaći vozač, član AK Četiri rijeke, Željko Magličić sa suvozačem Ivanom Poljakom, uspješno je prošao ovaj iznimno težak rally i stigao do cilja na 55. mjestu od 62 vozača koji su završili rally, od ukupno 67 koliko ih je startalo.

U WRC2 konkurenciji Rus koji vozi pod bugarskom zastavom Nikolay Gryazin ostvario je prvu pobjedu ove sezone i tako pokazao da mu odgovaraju hrvatske staze, posebno one u karlovačkoj okolici, jer slavio je i na nedavnom Quattro River Rallyju.

Estonac Jurgenson pobjednik je u WRC3 konkurenciji, ali i u konkurenciji Junior WRC.

(foto: Igor Kralj / PIXSELL)

Izdvojeno


Reci što misliš!