SPORT

SJAJAN USPJEH

Mačevanje: Karlovčanka Iva Kirinčić osvojila brončano odličje na Europskom kupu u Osijeku u disciplini mač!

Mačevanje: Karlovčanka Iva Kirinčić osvojila brončano odličje na Europskom kupu u Osijeku u disciplini mač!

Članica Mačevalačkog kluba Karlovac Iva Kirinčić osvojila je brončano odličje na Europskom kupu za disciplinu mač na natjecanju održanom u Osijeku!

Iako se ta disciplina u karlovačkom klubu trenira samo povremeno (uglavnom se radi floret), Iva je u Osijeku bila sjajna i s ukupnim omjerom pobjeda i poraza 8-1 osvojila odlično 3. mjesto u konkurenciji 45 natjecateljica iz sedam europskih država.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iva je prvo u grupi ostvarila sve pobjede protiv suparnica iz Mađarske, Bugarske, Hrvatske, te dvije predstavnice Velike Britanije. Zatim je u prvoj eliminaciji pobijedila natjecateljicu iz Srbije rezultatom 15-2, nakon toga još jednu Hrvaticu rezultatom 15-9, a medalju je osigurala četvrtfinalnom pobjedom protiv Britanke rezultatom 15-8. U polufinalu je u vrlo neizvjesnoj borbi poražena od Mađarice 15-13, te tako na kraju osvaja brončano odličje.

Napomenimo i da Iva odlično stoji i na Europskoj U-14 rang u floretu, gdje trenutno drži izvrsno 12. mjesto u konkurenciji 275 natjecateljica iz 34 države sa četiri kontinenta.

Izdvojeno


Reci što misliš!