SPORT

VRIJEDNI BODOVI

Pobjeda karlovačkih nogometaša u derbiju 25. kola SuperSport 2. NL - pogotkom Stanića "pala" Kustošija u Zagrebu

Pobjeda karlovačkih nogometaša u derbiju 25. kola SuperSport 2. NL - pogotkom Stanića

Velika pobjeda nogometaša Karlovca 1919 u 25. kolu SuperSport 2. NL! U derbiju kola na gostovanju kod Kustošije svladali su domaćina sa 1:0 i tako opet probudili nadu da bi mogli izboriti kvalifikacije za 1. NL.

U izjednačenoj i tvrdoj utakmici Kustošija je imala inicijativu prvih 60-ak minuta i nekoliko lijepih prigoda - jednom je gol Karlovčana spasila i stativa, a u posljednjim trenucima prvog dijela u čistoj poziciji spetljala su se dvojica napadača Kustošije i promašili - nemoguće.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, kako je odmicalo vrijeme, pogotovo u drugom dijelu, inicijativu je polako preuzimao Karlovac - prvo je Pamić iz slobodnog udarca odlično pucao, a domaći vratar jednako dobro obranio, a u 81. minuti došao je i odlučujući trenutak - Lovro Stanić u solo akciji došao je do ruba šesnaesterca gostiju, opalio i lopta je uz samu stativu pronašla put do mreže domaćih, reklo bi se točno na milimetar jedinim mjestom kojim je i mogla proći!

Ubrzo nakon toga domaći su iskoristili jednu neopreznost u domaćoj obrani i imali vrlo dobru prigodu, no odlično je obranio Marković, a u 88. minuti došlo je, nažalost, i do većeg incidenta na rubu pravog fizičkog sukoba, nakon grubog prekršaja nad Krstanovićem. U konačnici "plavo-bijeli" su izdržali bodreni i od skupine vrlo glasnih i pristojno brojnih karlovačkih navijača. 

Ovom pobjedom Karlovac 1919 približio se drugoplasiranom Radniku na samo jedan bod zaostatka, ali Križevčani, dakako, imaju utakmicu manje.

U sljedećem kolu "plavo-bijeli" dočekuju posljednjeplasiranu i već otpisanu momčad Belišća što nikako ne znači da će imati lak posao, jer ove sezone upravo protiv momčadi sa začelja imali su najviše kikseva. Susret se igra u petak u 18 sati na Čavlekovom stadionu.

Izdvojeno


Reci što misliš!