SPORT

PREMIJER LIGA

Uz malo drame sredinom drugog dijela karlovački rukometaši svladali KTC sa 33:27 u najvažnijoj utakmici sezone

Uz malo drame sredinom drugog dijela karlovački rukometaši svladali KTC sa 33:27 u najvažnijoj utakmici sezone

Rukometaši Karlovca u pretposljednjem su kolu Lige za ostanak u Premijer ligi ostvarili vjerojatno najvažniju pobjedu u posljednjih nekoliko godina! Naime, slavljem 33:27 protiv križevačkog KTC-a došli su u situaciju da će vrlo vjerojatno ostati u Premijer ligi i bez dodatnih kvalifikacija, što je donedavno izgledalo kao sasvim izgledno, štoviše ono što se i priželjkivalo, samo da se izbjegne direktno ispadanje.

S potpunim zaključcima treba ipak pričekati, jer momčadi su izuzetno bodovno izjednačene i moguće su valjda stotine kombinacija, no u gotovo svima od njih Karlovac će biti barem šesti i tako izbjeći i kvalifikacije. Izravno ispadanje je sigurno izbjegnuto, a za izbjegavanje kvalifikacija ipak će trebati još pričekati neke potvrde.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Večerašnji ogled s ogromnim ulogom donio je razumljivo i puno napetosti i nervoze, ali veći dio susreta karlovački rukometaši odradili su na najvišoj razini, iako nije moglo ni posve bez drame. U prvom dijelu brzo su se odvojili domaći na četiri pogotka prednosti, u dva navrata bilo je i +5, a na odmor se otišlo s prednošću Karlovca 17:13. U drugom dijelu vidjelo se da su Križevčani malo "pojačali" gas, no držali su naši rukometaši ovu prednost sve do 21:17, a tada dolazi do faze koja je poprilično zabrinula publiku - u samo tri minute gosti dolaze na 21:21, imali su i napad za vodstvo, djeluje kao da su Karlovčani "nestali" s parketa. Ipak, uspjevaju nekako opet uspostaviti ravnotežu, a kod 23:23 slijedi naših "pet minuta" - preciznije tri minute u kojima Karlovac odlazi na 26:23. KTC od tog trenutka više nije došao na manje od dva pogotka zaostatka, a sve je riješeno novom serijom karlovačkih rukometaša od 27:25 do 31:25.

Kao što smo napomenuli, kombinacija prije posljednjeg kola je bezbroj (a ostale su još za odigrati se i dvije utakmice ovog kola). U tom posljednjem kolu rukometaše Karlovca očekuje gostovanje u Rudama kod Rudara koje će gotovo sigurno biti rezultatski nevažno, no sve to ipak će trebati izračunati nakon sutrašnjih utakmica.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!