SPORT

NA 64 POLJA

Karlovački šahisti prvi nakon prvog dijela 4.A lige, mali Lukas Stanišić solidan 26. i 39. na Svjetskom prvenstvu za mlade

Karlovački šahisti prvi nakon prvog dijela 4.A lige, mali Lukas Stanišić solidan 26. i 39. na Svjetskom prvenstvu za mlade

Jedan od najmlađih članova Karlovačkog šahovskog kluba Lukas Stanišić imao je solidan nastup na Svjetskom prvenstvu u brzopoteznom i ubrzanom šahu u Albaniji. 

Lukas je predstavljao Hrvatsku u obje varijante u najmlađoj kategoriji, onoj do 8 godina starosti. Bolji je bio u ubrzanom šahu gdje je zauzeo vrlo solidno 26. mjesto u konkurenciji 60 malih šahista iz cijelog svijeta - u 11 kola zabilježio je pet pobjeda, dva remija i četiri poraza. U brzopoteznom šahu, pak, zauzeo je 39. mjesto u konkurenciji 51 šahista uz četiri pobjede, jedan remi i šest poraza. Svakako, bilo je to veliko i zasigurno lijepo iskustvo za malog karlovačkog šahista.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

A, seniori KŠK potvrdili su pobjedom protiv Prigorja 4:2 prvo mjesto prije stanke natjecanja u 4.A ligi. Karlovčani su u šest kola ostvarili svih šest pobjeda, a za ovu posljednju meč bodove upisali su Žibrat, Drvar i Jusufi, remizirali su Conjar i Bedić, dok je Radić ovog puta upisao poraz. U posljednjem kolu nije nastupio Branislav Roška koji je najbolji igrač prvog dijela na prvoj ploči.

U 5. ligi u konkurenciji 18 ekipa nastupaju čak tri iz Karlovačke županije i nakon prvog dijela dobro su plasirane - Duga Resa je četvrta, druga ekipa KŠK-a peta, a Draganići sedmi. U posljednjem kolu prije stanke Duga Resa je sa 4:2 poražena od drugoplasiranog Hrvatskog branitelja 90-96, KŠK II je u Zagrebu sa 4:2 svladao Dubravu, dok su Draganići II, također u Zagrebu, sa 3,5:2:5 bili bolji od Caisse II. Hrvoje Ciboci iz KŠK II najbolji je igrač prvog dijela na trećoj, a Zdravko Dotlić i Goran Jančić iz Duge Rese na četvrtoj odnosno petoj ploči.

Izdvojeno


Reci što misliš!