SPORT

ŠEST MEDALJA

Oscar Kovačić juniorski prvak Hrvatske u taekwondou, borcima Prane, Banija Pandas i Karlovca još pet bronci

Oscar Kovačić juniorski prvak Hrvatske u taekwondou, borcima Prane, Banija Pandas i Karlovca još pet bronci

Oscar Kovačić iz karlovačkog TKD Prana osvojio je titulu državnog prvaka u taekwondou u kategoriji juniora do 78 kg. Mladi Karlovčanin u četvrtfinalu je kao prvi nositelj bio slobodan, u polufinalu je sa 2:0 svladao Kovačića iz splitskog Marjana, a potom u finalu čestog rivala upravo iz finalnih ogleda - Vitu Šlogara iz Susedgradskog Sokola, također sa 2:0.

Karlovački borci osvojili su na ovom prvenstvu još pet brončanih odličja, doduše samo tri borbama, a dva zahvaljujući vrlo slabom odazivu boraca u nekim kategorijama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Još dva odličja osvojila je Prana - Lara Tuškan u kategoriji do 46 kg u četvrtfinalu je svladala Splićanku Chiaru Medic 2:0, no u polufinalu je poražena od Sofije Hinić iz zagrebačkog Medvedgrada 2:1 u rundama. U kategoriji do 52 kg, pak, Marta Polić u osmini finala je bila slobodna, u četvrtfinalu je sa 2:0 bila bolja od Lane Horvat iz Velike Gorice, a potom u polufinalu sa 2:0 izgubila od prve nositeljice Marijete Ercegović iz splitskog Marjana. 

Broncu u kategoriji do 59 kg osvojio je i Marko Fičko iz TKD Banija Pandas, koji je u kategoriji do 59 kg u četvrtfinalu svladao Kruna Ledinu iz omiškog Gusara, ali je u polufinalu izgubio od prvog nositelja Patrika Visinskog iz Medvedgrada.


Napokon, do dvije bronce došli su i mladi borci TKD Karlovca Ahmad Abdo (do 45 kg) i Muhammed Khalaf (do 51 kg), ali bez pobjede. Naime, u njihovim kategorijama bila su prijavljena samo četiri borca pa su automatski bili u polufinalu, gdje je poraz značio broncu.

Poraze u prvim borbama ubilježile su, ali u ranijim kolima, Sara Cvitak i Matea Jakovović iz Prane, Lea Oparnica iz Karlovca te Nikolina Hrebac i Dalija Bunčić iz Banija Pandas.

Izdvojeno


Reci što misliš!