SPORT

KRALJICA SPORTOVA

Atletika, PH za mlađe seniore: Andrej Belčić prvak države na 800 i srebrni na 400, Matko srebrni na 3000 sa zaprekama

Atletika, PH za mlađe seniore: Andrej Belčić prvak države na 800 i srebrni na 400, Matko srebrni na 3000 sa zaprekama

Andrej Belčić očito je najspremniji od karlovačkih atletičara i atletičarki dočekao kraj sezone i njemu zasigurno ne bi zasmetalo da potraje još neko vrijeme. U izuzetno teškim uvjetima, po velikoj hladnoći i kiši koja je, posebno u subotu, padala gotovo tijekom cijelog natjecanja, Andrej je na prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore osvojio zlato na 800 i srebro na 400 metara. 

Prvog dana u vrlo zanimljivoj utrci na 400 metara "srednji" Belčić zaostao je samo za Blažićem iz Agrama, a u finišu u kojem su svi mogli i do medalje i ostati bez nje bio je ispred Splićanina Delonge i još jednog Zagrepčanina Šešerka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na 800 metara, pak, od samog početka vidjelo se da je odlično raspoložen, činilo se da bi mu mogao zaprijetiti Vojnović iz Zagreba, no u završnoj fazi utrke Andrej je dodatno ubrzao i na kraju prilično mirno uzeo zlato i titulu prvaka države u mlađeseniorskoj konkurenciji. 

Treću medalju AK Karlovcu donio je Matko Belčić, no evidentno je da Matko nije na jesen zadržao formu koju je imao ovog ljeta kada je postigao niz sjajnih rezultata na domaćem, ali i međunarodnom planu. U utrci na 3000 metara sa zaprekama bio je apsolutni favorit, a osvojio je srebrno odličje, s daleko sporijim vremenom od svog osobnog rekorda - pred sam kraj uhvatila ga je veća kriza i bolovi zbog kojih je jedva prešao posljednju zapreku i praktički jedva ušetao u cilj. Dan prije na 1500 metara zauzeo je četvrto mjesto, također s gotovo pola minute sporijim vremenom od svog ove godine postavljenog osobnog rekorda.


Hela Rakamarić željet će zaboraviti ovu sezonu što prije - od samog početka sezone dalo se naslutiti da nije u top formi, a na kraju sezone u potpunosti je rezultatski pala. Čestitke zaslužuje na ustrajnosti i  borbenosti, jer je pošteno odradila utrke na 3000 metara i 5000 metara u vrlo teškim uvjetima, dok se mnoge djevojke nisu ni prijavile ili su odustale prije utrke. Hela je bila četvrta na 5000 metara i peta na 3000 metara, no to bolje zvuči nego što rezultatski zaista jest, jer u obje je utrke bila daleko daleko posljednja. No, još jednom, čestitke na borbenosti i upornosti, već sljedeća sezona može donijeti rezultate za kakve je sposobna.

Ida Nikolić bila je 8. na 400 metara i 11. na 800 metara, a Lovro Grijak 6. na 100 metara - u sve tri discipline to je bilo pretposljednje mjesto.

Izdvojeno


Reci što misliš!