VIJESTI / CRNA KRONIKA

Izrazio kajanje

Krijumčar migrantima sve priznao policiji: "Morao sam odraditi dva posla, jer me ucijenio kamatar Ambasador"

Krijumčar migrantima sve priznao policiji:

Prvi put je uspio prevesti sedmoricu, no sutradan je uhićen

Iskaz 30-godišnjeg građanina Bosne i Hercegovine sadržan u optužnici koju je protiv njega podignulo Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu daje uvid u to kako se može postati krijumčar nezakonitih migranata, a u ovom slučaju je riječ o nastojanju da se otplati dug kamataru.

Ta zaposlena osoba iz Lopura u Bosni i Hercegovini s dvije tisuće konvertabilnih maraka mjesečne plaće, suprugom i maloljetnim djetetom jer naveo da je 2022. godine posudio od kamatara za kojega samo zna da ga se zove Ambasador iznos kojega nije mogao vratiti jer "spaja kraj s krajem", pa mu je ovaj ponudio da u zamjenu za otplatu 4.800 KM duga na lokaciji koja će mu biti naznačena na mobitelu preuzme "neke ljude" i odbaci ih na drugu lokaciju o kojoj je također obaviješten mobitelom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dobio je uputu da na prvoj benzinskoj crpki u Hrvatskoj kupi SIM karticu hrvatskog pozivnog broja. Nakon toga je zaprimio lokaciju na kojoj je trebao preuzeti ljude, a rečeno mu je da ga se ne tiče koga to prevozi. Stigao je 16. srpnja na zadanu lokaciju kod Cetingrada, a bila je riječ o šumi u kojoj je zatekao sedam osoba koje su ušle u vozilo Volkswagen Touran bosanskohercegovačkih registracija koje mu je osigurano za ovaj posao. Nakon što su ušli u automobil počeli su mu svakih pet minuta stizati podaci o lokacijama, sve dok nije došao do zadnje i na svakoj lokaciji su putnici počeli izlaziti iz prtljažnika, a on ih je trebao snimiti i poslati organizatoru krijumčarenja. Nakon što je stigao doma, iste večeri ga je nazvao Ambasador i naložio mu da sutradan ponovno preuzme putnike na isti način, što je ovaj nevoljko pristao učiniti.

Vratio se 17. srpnja u Hrvatsku s podatkom o lokaciji na kojoj treba preuzeti nepoznat broj ljudi, da bi ga zaustavila policija kojima je sve priznao.


Izrazio je kajanje.

Izdvojeno


Reci što misliš!