SPORT

PETA POBJEDA

Slavlje kraj nabujale Korane! Karlovački nogometaši pogotkom Martinovića svladali Hrvatski dragovoljac sa 1:0

Slavlje kraj nabujale Korane! Karlovački nogometaši pogotkom Martinovića svladali Hrvatski dragovoljac sa 1:0

Peta uzastopna pobjeda plavo-bijelih! Ovog puta i u pomalo napetom okruženju, uz nabujalu Koranu zbog koje ujutro nije bilo još sigurno do koje će razine narasti i hoće li se utakmica uopće moći odigrati. I na bočnim prolazima stadiona postavljene su vreće s pijeskom, no bilo je na kraju sve u redu, a i teren je bio u vrlo dobro stanju nakon višednevne obilne kiše. 

U takvim okolnostima i uz gosta, Hrvatskog dragovoljca, koji se opredijelio za obrambenu igru i nadu u osvajanje jednog boda, u prvom dijelu nismo vidjeli gotovo ništa od igre. Tek jedan dobar udarac Brekala u 31. minuti i, kada smo se već spremali na odmor, lijepo ubacivanje Šalića iz kornera, nezgodno odbijena lopta od strane jednog od obrambenih igrača gostiju, vratar Jerolimov to odbija, ali samo do "budnog" Martinovića koji lako s par metara ubacuje mrežu u gostiju za 1:0.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pokazalo se da je to bio i konačan rezultat susreta, iako su gosti u nastavku pokazali nešto više inicijative, ali zapravo nisu niti u jednom trenutku ozbiljnije zaprijetili. S druge strane i Karlovčani su se povukli pa je najveće uzbuđenje bila dvostruka prigoda u kojoj je prvo Šalić iz dobre pozicije šutirao, a Jerolimov opet dobro obranio, a potom u nastavku akcije Šimunić dobro pucao glavom, ali pored gola. Od gostiju praktički ništa sve do posljednje sekunde kada su imali jedan opasan ubačaj u šesnaesterac domaćih, no udarac glavom ipak je prošao daleko od vrata domaćih.

Ovom pobjedom nogometaši Karlovca 1919 privremeno su došli do druge pozicije na ljestvici, bod iza vodeće Mladosti, a ovisno o sutrašnjim rezultatima Bjelovara i sisačke Segeste mogu tu i ostati ili pasti na treće ili u najgorem slučaju četvrto mjesto. U sljedećem kolu očekuje ih teško gostovanje kod ove sezone odličnog Bjelovara.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!