SPORT

OGROMAN USPJEH

Karlovčanin Oscar Kovačić u Južnoj Koreji nakon šest iscrpljujućih borbi postao svjetski juniorski prvak u taekwondou!

Karlovčanin Oscar Kovačić u Južnoj Koreji nakon šest iscrpljujućih borbi postao svjetski juniorski prvak u taekwondou!

Fantastične sportske vijesti stižu iz Južne Koreje, iz grada Chuncheona. Karlovčanin Oscar Kovačić, član TKD Prana, postao je svjetski juniorski prvak u kategoriji do 78 kilograma težine!

U itekako iscrpljujućem danu, u konkurenciji 37 najboljih svjetskih mladih boraca, Oscar je nanizao pet pobjeda do svjetske krune. Već u ranim jutarnjim satima natjecanje je otvorio glatkom 2:0 pobjedom protiv Kanađanina Emery Kalara, a slijedile su jednako uvjerljive pobjede protiv ruskih boraca, prvo Mikhaila Dziadovicha, a zatim i Iusufa Melikova (obojica su službeno nastupali kao neutralni natjecatelji) u osmini finala te protiv domaćina, Južnokorejca An Tee-hyuna, u četvrtfinalu, čime je već osigurao odličje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najviše posla Kovačić je zapravo imao u polufinalu protiv odličnog iranskog borca Amina Mohammada Ahmadvanda koji je dobio prvu rundu, no smogao je naš borac snage za preokret, prvo izjednačio, a potom u odlučnoj trećoj rundi došao i do pobjede. 

U finalu ga je, pak, čekao Poljak Michal Szadkowski koji je imao borbu manje pa je bio i nešto odmorniji, a do finala nije izgubio niti jednu rundu, no u završnoj borbi Oscar Kovačić pružio je ono najbolje što može i zna i posve zasluženo slavio u obje runde - u prvoj s glatkih 13:4, a u drugoj, puno neizvjesnijoj, sa 10:8.


Ogroman je to uspjeh mladog karlovačkog borca i još jedan pokazatelj da ima velik potencijal da sa sličnim rezultatima nastavi i u seniorskoj konkurenciji.

Finalnu borbu Oscara Kovačića možete pogledati OVDJE (od 1:50:15)

Izdvojeno


Reci što misliš!