SPORT

BICIKLIZAM

Norvežanin Alexander Kristoff u foto finišu pobjednik 5. etape CRO Race utrke - uzbudljivu etapu znatno su skratile poplave

Norvežanin Alexander Kristoff u foto finišu pobjednik 5. etape CRO Race utrke - uzbudljivu etapu znatno su skratile poplave

Iznimno uzbudljivu završnicu pete etape svjetske biciklističke utrke CRO Race mogli su vidjeti danas Karlovčani na Korzu, iako je sama etapa bila znatno okrnjena zbog poplavljenih područja. 

Utrka tako nije startala u Ozlju kako je bilo predviđeno, već u Bosiljevu i znatno je skraćena pa je umjesto 167 kilometara čime bi bila i najdulja etapa ovogodišnje utrke. Isto tako, u Karlovcu je prvi prolazak kroz ciljnu ravninu bio i finiš utrke, iako je prvotno bilo planirano da će nakon prvog prolaska uslijediti još jedan krug oko grada. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, to nije umanjilo uzbuđenja u završnici, možda ih je još i povećalo jer manje je bilo vremena za eventualne pojedinačne bijegove pa je do cilja došao cijeli peloton, a u žestokom finišu do prvog mjesta stigao je "za vrh kotača" Norvežanin Alexander Kristoff iz norveške ekipe Uno-X Mobility. 

Vodstvo u ukupnom redoslijedu zadržao je, pak, Amerikanac Brandon McNulty iz trenutačno najjače svjetske momčadi UAE Team Emirates, no Danac Andersen (dsm-firmenich-postNL) približio mu se na 14 sekundi zaostatka prije posljednje etape, dok treće mjesto zauzima Talijan Edoardo Zambanini (Bahrain Victorious) sa 28 sekundi iza McNultyja.


Uz drugo mjesto u ukupnom redoslijedu, Andresen je vodeći u dvije kategorije, najbolji je u redoslijedu za plavu majicu namijenjenu najboljem sprinteru i za bijelu majicu za najboljeg mladog vozača, dok je Nizozemac Axel van der Tuuk (Metec-Solarwatt p/b Mantel) već osigurao i na kraju utrke zelenu majicu za najboljeg penjača.

Posljednja etapa vozi se u nedjelju od Svete Nedjelje do Zagreba.

(foto: Sport-IT)

 

Izdvojeno


Reci što misliš!