SPORT

LOŠ START

Na otvaranju nove sezone Superlige Karlovčanke poražene od Splićanki - poraz iz kojeg će, nadamo se, puno naučiti

Na otvaranju nove sezone Superlige Karlovčanke poražene od Splićanki - poraz iz kojeg će, nadamo se, puno naučiti

Karlovačke odbojkašice dobile su vrlo ozbiljno upozorenje na startu nove sezone Superlige - u susretu prvog kola poražene su na svom parketu od splitskih Brda s glatkih 3:0. 

Poraz sam po sebi nije tragičan, najavljivao je trener Zec da će ova sezona biti izuzetno teška, što zbog vrlo izjednačene i ozbiljne konkurencije u ligi smanjenoj na 10 klubova, što zbog potpuno novog sastava Karlovčanki (šest igračica je otišlo, pet došlo), ali ako nešto imamo za zamjeriti onda je to nedostatak borbenosti i izgaranja do posljednjeg poena koji je uvijek krasio naše odbojkašice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nije toga nedostajalo cijeli susret, ali jest u završnici. U prvom setu vodila se najveća borba, vodile su Karlovčanke s tri poena pa gošće s četiri (10:14), okrenule domaće, ali nažalost opet i Splićanke. Izjednačena borba vodila se do 21:21, a tada gošće osvajaju tri poena u nizu, domaće spašavaju prvu set loptu, ali ne i sljedeću i Brda su povela sa 25:22.

U drugom setu sjajno otvaranje domaćih (9:3), ali onda korak po korak nestaju s parketa, gošće preuzimaju sve konce igre u svoje ruke, a u završnici nam se učinilo da je u domaćim redovima zavladala potpuna nesigurnost i na kraju Splićanke sa 25:18 dolaze do vodstva 2:0 u setovima.


Tako se i nastavilo - u trećem setu karlovačke odbojkašice kao da nisu izašle na parket, kao da nisu ni najmanje vjerovale u mogući preokret (kakvih su u proteklim sezonama napravile puno!) i Brda su se "prošetala" do 25:15 i glatkih 3:0.

Nijedan poraz nije ugodan, ali za ovaj se barem može reći da je došao u pravom trenutku, odmah na startu, jer pripremni period je pokazao da ovo ni slučajno nije tako loša ekipa da bi tako glatko gubila na svom parketu. Na treneru Zecu je zato sada glavni posao da prvenstveno mentalno podigne ekipu prije narednih iskušenja, a sljedeće je kod Ribole Kaštela koja je danas jednako kao Splićanke Karlovcem, "prošetala" Zagrebom na gostovanju kod Don Bosca.

Prije toga na rasporedu je i europsko gostovanje u Rimu, možda su "kelteksice" previše mislile i na to, gdje će jedini cilj biti pružiti što dostojniji otpor apsolutnom favoritu, domaćoj ekipi Roma Volley.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!