SPORT

RAN047

Gabrijela Šalković krivo skrenula, otrčala 500 metara više pa svejedno izborila prvo mjesto u Kontinentrail ligi

Gabrijela Šalković krivo skrenula, otrčala 500 metara više pa svejedno izborila prvo mjesto u Kontinentrail ligi

Jučer je održano zadnje kolo Kontinentrail lige, Barać Forest trail u organizaciji AK Plitvice. Start i cilj utrke bio je na izletištu Baraćeve špilje, Nova Kršlja, a glavni pokrovitelj i suorganizator utrke je Javna Ustanova Baraćeve Špilje. Donatori i sponzori bili su općina Rakovica, Karlovačka županija i Turistička zajednica područja Plitvičke doline.

Trčale su se tri staze – Zerca trail od 7,5 km, Šišmiš trail od 15 km i Bunika trail od 22,5 km, od čega su se za ligu bodovale staze na 15 km i 22,5 km.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrlo napeto u ženskoj konkurenciji kratke staze bilo je do samog kraja lige. Zadnje kolo odlučivalo je o prva tri mjesta, a Gabrijela Šalković uspjela je, uz krivo skretanje na stazi, i to gotovo uz 500 metara više trčanja, pobijediti drugoplasiranu za 5 sekundi te time osigurati 1. mjesto u ženskoj konkurenciji Kontinentrail lige. Gabrijela je nastupila na 6 od 9 kola i odnijela ukupno četiri pobjede, kao jedina ove godine s četiri trijumfa u ukupnom M/Ž poretku i duge i kratke staze. 

Mirjana Kolar vodila je borbu za treće mjesto u ukupnom poretku žena. Da bi to ostvarila trebala je napraviti dosta veliku razliku od trenutne trećeplasirane što joj je i uspjelo. 


U kategorijama su plasmane među troje najboljih ostvarili i Darinka Vučković (druga kod Veteranki 2) te Vesna Štraus (treća kod Veteranki 2).

Ekipno je RaN047 zauzeo peto mjesto u konkurenciji 11 ekipa.

Spomenimo i da je član ovog kluba Robert Žgela nastupio na Zagrebačkom maratonu, koji se ujedno računao i kao prvenstvo Hrvatske te zauzeo solidno 42. mjesto s osobnim rekordom 3:10:42.

Izdvojeno


Reci što misliš!