KOLUMNE / 7 DANA NA 4 RIJEKE

7 DANA NA 4 RIJEKE: Oprezno kod predlaganja kandidata za laureate karlovačkog sporta

7 DANA NA 4 RIJEKE: Oprezno kod predlaganja kandidata za laureate
karlovačkog sporta

Karlovačka športska zajednica (KŠZ) pokrenula je izbor laureata KA-sporta za 2016. godinu. Kao i svake godine proglašeni će biti najuspješnija sportašica i sportaš, ekipa, momčad te perspektivni sportaši (mlade nade) sportski djelatnici godine, sportski djelatnik za dugogodišnji rad u sportu koju nagradu zovu još i nagradom za životno djelo, a po prvi puta biti će proglašeni pojedinci veterani (sportaš i sportašica). Klubovi koji su tijekom 2016. godine obilježili 10 i više godina djelovanja kluba (u razmaku od 10 godina) također će biti nagrađeni.

- Prijedlog kandidata za Dugogodišnji rad u sportu (životno djelo) sportskim djelatnicima mora biti potkrijepljen pismenim obrazloženjem (životopisom) u elektronskom obliku kako bi Komisija za sportsku nagradu mogla utvrditi prijedlog temeljem dostavljenih obrazloženja. Za nominaciju za nagradu zaslužnom sportskom djelatniku ili za nominaciju za najuspješnijeg sportaša, sportašicu ili sportsku nadu, dovoljno je poslati ime i prezime pojedinca koga se nominira, te klub i sport iz kojeg dolazi, uz kratko obrazloženje zajedno s postignutim rezultatima – objašnjava Marijeta Ćelić, tajnik KŠZ-a i nastavlja - Kako bismo olakšali unificirali smo sve obrasce za nominaciju, a u prilogu dopisa kojega smo odaslali na članice nalaze se ti obrasci na kojima treba istaknuti nominacije pojedinog člana svoga kluba. Napominjem da je jedna nominacija sasvim dovoljna, odnosno da broj nominacija za pojedinu osobu ne znači ništa kod konačnog odlučivanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Članovi Povjerenstva za nominacije jesu: Mladen Kuka, Kruno Karin, Željko Šančić, Marin Svetić i Bruno Rogić. Njihov je zadatak sačiniti prijedlog nominacija nakon što pristignu svi prijedlozi i predložiti ga Upravnom odboru KŠZ na usvajanje.

Članice KŠZ trebaju svoje prijedloge (nominacije) poslati u kancelariju KŠZ na adresi Rakovac 1, najkasnije do 16. prosinca 2016. godine do 14,00 sati na e-mail adresu: [email protected] (obrasci se nalaze na i na web stranici www.ksz.hr). Sva pitanja ili konzultacije oko ispunjavanja obrazaca treba obratiti na telefon 654-266 ili na mobitel tajnika 099/408-57-17. Svečanost proglašenja održat će se 20. siječnja 2017. u Gradskom kazalištu Zorin dom.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DOBRO JE ZNATI

U Članku 8. Pravilnika o priznanjima i nagradama piše: Najuspješnijim karlovačkim sportašem može se proglasiti: Pojedinac - žena i muškarac a) koji tijekom kalendarske godine u individualnom sportu postigne najvrjedniji pojedinačni plasman u odnosu na sve ostale pojedince iz svog i drugih sportova. b) pojedinac iz sastava sportske ekipe samo pod uvjetom da je u sastavu ekipe kao aktivan igrač odnosno natjecatelj, koja je ostvarila značajan sportski rezultat. U slučaju postizanja istovrsnih plasmana pojedinca iz individualnog sporta i pojedinca iz sportske ekipe, prednost ima pojedinac iz individualnog sporta. Muška i ženska ekipa Koja tijekom kalendarske godine postigne najvrjedniji ekipni plasman u odnosu na sve ostale ekipe iz svog i drugih sportova. Pod ekipom se podrazumijeva nastup na domaćim i međunarodnim natjecanjima koja imaju sustav ekipnih natjecanja u kojima se ostvaruje rezultat. U obzir ne dolaze ostvarivanje rezultata po osnovi zbira pojedinačnih rezultata

Međutim, u Kriterijima za raspodjelu financijskih rezultata klubovima (poglavlju VIII) taj je dio nešto šire obrazložen te piše: Bodovanje ostvarenih rezultata vrši se neovisno da li je postignut u selekciji kluba ili reprezentacije, u svim ekipnim, pojedinačnim i kombiniranim sportovima. Pod sportskom ekipom smatrat će se vrsta u gimnastici, sve posade u veslanju osim skifa, štafeta u atletici te sve ekipne kombinacije u ostalim sportovima ako se u njima odvija natjecanje na nivou strukovnog sportskog saveza. U obzir će se uzeti rezultati koji su ostvareni pod uvjetom da su u određenom sportu, sportskoj grani ili sportskoj disciplini nastupila najmanje tri natjecatelja iz dva različita kluba, odnosno tri ekipe, para ili posade iz tri različita kluba.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JURAJ ŠKRTIĆ Karlovački sportaš sa invaliditetom Juraj Škrtić najtrofejniji je sportaš Sportskih susreta osoba s invaliditetom što su održani u Karlovcu u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Natjecanja su održana iz viseće kuglane, stolnog tenisa, pikada i kuglanja. Uz 11 ekipa članica županijskog Športskog saveza invalida, sudjelovale su i ekipe iz Slovenije, ukupno 80 natjecatelja.

BORNA CERJAK Ne prestaje odljev mladih još neafirmiranih i talentiranih sportskih nada iz karlovačkih klubova. Nakon što su HRK Karlovac napustili vrlo mladi rukometaši, Miličević (1998.) i Ljubić (2000.), pristupivši vršnjacima RK Zagreb, neki dan je i ekipa limača NK Ilovac (rođeni 2006. i 2007. ) ostala bez svog najboljeg igrača. Borna Cerjak svoj će nogometni put iduće sezone nastaviti u redovima NK Lokomotiva iz Zagreba, čiji je poziv zaslužio zapaženim igrama u dresu NK Ilovca.

KRISTIJAN LOVRIĆ Kristijan Lovrić, koji je svoju iznimnu talentiranost pokazivao već kao limač NK Ogulina, a posljednjih godinu i pol igrao je za trećeligaša Kustošiju iz Zagreba, pomalo iznenada postao je član prvoligaške momčad Lokomotive iz Zagreba. Lovrić će biti treći prvoligaški igrač iz Karlovačke županije – također u Lokomotivi, ali na dvojnu registraciju kao član Dinama.

TANJA RAŠIĆ U oproštajnoj utakmici polusezone na domaćem parketu igrači trenerice Tanje Rašić u zadnjim sekundama susreta spasili su bod odigravši protiv drugoplasiranog sastava Mladog Rudara neriješeno. Trenerica nalazi opravdanje u tome što se igrači samo jednom tjedno mogu okupiti, trenirati u punom sastavu, jer ih je nekolicina na studiju i u Karlovcu su samo petkom. Unatoč svega je optimist i nada se da će njena momčad na proljeće zaigrati bolje i ostvariti bolji plasman od sadašnjeg 6. mjesta (10-5-2-3-280:259-12) samo 4 boda zaostataka za prvoplasiranim Dubrovnikom. Dodajmo da će im za takvo što trebati itekakav stimulans uprave kojoj 100 dana povjerenja istiće.

HAN XUE Dugoreške stolnotenisačice su u posljednjem jesenskom kolu Superlige na gostovanju u Bjelovaru svladale istoimenu ekipu sa 4:2 i tako će prezimiti na odličnoj trećoj poziciji ljestvice. Han Xue Vukelja uvjerljivo je najbolja pojedinačna igračica prvog dijela sezone s omjerom pobjeda i poraza 15-0.

DEJAN DRAKULIĆ Dejan Drakulić član Union BJJ kluba iz Karlovca osvojio je zlatnu medalju u konkurenciji bijelih pojaseva u brazilskom jiu jitsu na turniru “European Jiu Jitsu Challenge 2016” u Varaždinu. Time je ujedno stekao pravo nastupa na Europskom prvenstvu u Portugalu.

TOMISLAV POLIĆ Šećer za kraj! Klizalište u Sokolskom domu, vjerojatno je jedino u Hrvatskoj koje ne radi, iako su uvjeti za led idealni ono je još na suhom. Ali dobro, ipak će tvrtka Mladost koja bi trebala brinuti o ledu, u nečemu biti dobra. Sigurni smo da će ga prvi u Hrvatskoj zatvoriti, ako ga uopće budu otvorili. Sve je moguće pa i da prije otvorenja slijedi zatvaranje pa nema smisla remetiti taj čarobni mir adventa, zar ne? Opatija, Zadar, Dubrovnik već rade 10 dana, a u Karlovcu je led iz godine u godinu sve kasnije. Ovo je jasna poruka građana direktoru Mladosti Tomislavu Poliću.

Izdvojeno


Reci što misliš!