KULTURA

Priznanje

Gradsko kazalište "Zorin dom" u subotu "Pepeljugom" zatvara čuveni šibenski festival za djecu

Gradsko kazalište

Karte su rasprodane, izvijestili su iz karlovačke ustanove u kulturi

Mjuzikl "Pepeljuga" Gradskog kazališta "Zorin dom" iz Karlovca će u subotu zatvoriti 64. međunarodni dječji festival u Šibeniku, a sve ulaznice su rasprodane, izvijestila je ta karlovačka udruga u kulturi u srijedu.

Riječ je o najpoznatijem hrvatskom festivalu za djecu čije je prvo izdanje održano 1958. godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na otvorenoj pozornici ispred stare šibenske vijećnice i u kazališnoj zgradi proteklih četrdeset godina smjenjivali su se ponajbolji naši i strani dramski ansambli pokazujući ono najljepše i najbolje što su izmaštali pisci, zamislili redatelji i ostvarili glumci čarolijom svog jedinstvenog umijeća – naglasili su iz "Zorin doma".

Mjuzikl "Pepeljuga" je nastao po poznatoj bajci, odnosno po inačici hrvatskog pisca Vladimira Nazora.


Nazorova Pepeljuga pastirica je Anka. Umjesto čudotvorne vile, pomaže joj dobra krava. Jednostavna je to, a duboka priča o stvarnim ljudima, o patnji, nepravdi, ali i o snazi oprosta, koji vodi do sretnog kraja. Tematski je aktualna i to više nego ikada, jer se danas više nego prije – dobrotu ponižava. Samo rijetki je prepoznaju i cijene. I u stanju su stati na njezinu stranu. Često su to oni od kojih to najmanje očekujemo – kao izlaz koji nismo predvidjeli i nismo računali na njega – opisuju iz "Zorin doma".

Režira Sanja Hrnjak, autori glazbe su Ivica Šimić i Ante Gelo, koji je autor i glazbenih aranžmana i orekstracija, scenografkinja je Marta Crnobrnja, kostimografkinja Martina Ćopo, a koreografiju i scenski pokret potpisuje Martina Maričić. Lutke je izradila Ana Sekulić. Ton oblikuju Mario Stanin i Boris Mahovlić, a svjetlo Robert Pavlić. Glume Ivana Kostelac, Lucija Jelušić Šimatović, Lucija Klarić, Marijana Nikšić, Valerija Nikolovska, Lucija Luketić, Ivan Šimatović, Fabijan Pavao Medvešek, Filip Subotić, Stefano Surian i drugi.

Izdvojeno


Reci što misliš!