LIKA

HNS protiv "tekovina mraka i straha iz prošlosti" - traže reakciju odgovornih na događaje u Srbu

HNS protiv
foto ilustracija

- U 21. stoljeću, kada bi podjele i zastrašivanja morali biti iza Hrvatske,za Hrvatsku narodnu stranku – liberalne demokrate potpuno je neprihvatljivo i nedopustivo da sumnjive proustaške i profašističke grupacije pokušavaju spriječiti obilježavanje antifašističkog ustanka koji se dogodio 27. srpnja 1941. godine u Srbu, priopćili su danas iz karlovačke organizacije Hrvatske narodne stranke.

Kako navode, HNS je stranka koja brani, uvijek je branila i beskompromisno će braniti i zalagati se za civilizacijske dosege i antifašističke vrijednosti na kojima počiva moderna Hrvatska, stoga nam je podizanje šatora pokraj spomenika u Srbu nevjerojatno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Netrpeljivost, govor mržnje, agresivno ponašanje sljedbenika radikalne i proustaške desnice, osporavanje povijesne uloge i važnosti hrvatskoga antifašizma, prijetnje manjinama i nevladinim organizacijama koje promiču vrijednosti građanskoga društva, čemu smo, nažalost, imali prilike svjedočiti u posljednjih pola godine, ne smiju imati ni otvorenu, niti prešutnu potporu državnih institucija i državnoga vodstva. Zadaća je najodgovornijih političkih aktera da takve pojave spriječe, bezrezervno osude i da ničim ne sudjeluju u relativizaciji njihovih pogubnih učinaka, dodaju HNS-ovci, dodavši da cijela Hrvatska mora i može stajati u obrani civilizacijskih dosega 21. stoljeća.

- Izražavamo nadu da će odgovorni reagirati, kako bi tekovine straha i mraka zaista ostale tamo gdje im je mjesto – daleko u prošlosti iza nas, kažu HNS-ovci.

KAportal.hr

 

Izdvojeno


Reci što misliš!