LIKA

ZA SIGURNIJU BUDUĆNOST

Davor Božinović u Gospiću: Hrvatsku ćemo u naredne dvije godine osloboditi od mina

Davor Božinović u Gospiću: Hrvatsku ćemo u naredne dvije godine osloboditi od mina
Županija ličko-senjska

Predstavio je projekt "Croatian Safe Steps CROSS" ukupne novčane vrijednosti 52,2 milijuna eura čiji je cilj razminiranje tri i pol tisuće hektara šuma i šumskog zemljišta na području Ličko-senjske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke, Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije

Sustavno razminiranje svugdje u svijetu je jedan od najdugotrajnijih i najopasnijih poslova i zahtjeva velika ulaganja. Za kompletno razminiranja ostale su nam još Ličko-senjska, Karlovačka, Sisačko-moslavačka i Splitsko-dalmatinska županija koje su prema procjeni zagađene s približno deset tisuća eksplozivnih ostataka rata, mina i neeksplodiranih vojnih sredstava. Nakon gotovo 30 godina sustavnog razminiranja cijelu Hrvatsku ćemo u naredne dvije godine osloboditi od mina - poručio je u srijedu u Gospiću potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na predstavljanju projekta "Croatian Safe Steps CROSS" ukupne novčane vrijednosti 52,2 milijuna eura čiji je cilj razminiranje tri i pol tisuće hektara šuma i šumskog zemljišta na području Ličko-senjske, Karlovačke, Sisačko-moslavačka, Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije.

Riječ je o projektu Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske kojega operativno provodi Ravnateljstvo civilne zaštite.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Provedbom projekta omogućit će se učinkovito smanjenje minski sumnjivog područja, poboljšati sigurnost građana i turista u Republici Hrvatskoj, doprinijeti zaštiti zdravlja i života ljudi, zaštiti okoliša te očuvanju imovine - napomenuli su iz Županije ličko-senjske koja je izvijestila o održanoj konferenciji.

Izdvojeno


Reci što misliš!