Nekategorizirano

Slavimo rođendan! KAportal ušao u sedmu godinu rada, nastavljamo za vas, i to "punom parom"

Slavimo rođendan! KAportal ušao u sedmu godinu rada, nastavljamo za
vas, i to

Poštovani čitatelji,

evo "prvotravanjski portal" dogurao je i do svog šestog rođendana. Točno prije šest godina u 8 ujutro mnogi od vas prvi su put "kliknuli" na njega i od tada nas redovito prate, dok ima i puno onih koji navrate povremeno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Drago nam je da je mnogima od vas KAportal navika, mjesto na kojem uvijek mogu dobiti brzu i točnu informaciju, lišenu političkih i bilo kakvih utjecaja. Nezavisni smo bili i ostali, no iako je to najteži put, smatramo da je u novinarstvu jedini ispravan. Podrška vas Karlovčana stoga nije izostala, a mi ćemo se truditi da nastavimo još bolje.

Što i kako smo radili proteklih šest godina najbolje pokazuju brojke. Ovo što čitate je 28.875. tekst objavljen na KAportalu. Osim nas, vrijedni su bili i naši registrirani korisnici, čitatelji - komentatori koji su tekstove u šest godina popratili sa 108.040 komentara.

Registriranih korisnika je oko 2.500, bilo ih je gotovo duplo više no brojne accountove smo morali izbrisati jer su bili neaktivni. U prošloj godini rastao nam je i broj posjetitelja, tako da se možemo pohvaliti da smo dosegli i do pola milijuna posjeta mjesečno, 150 tisuća tzv. jedinstvenih posjetitelja i čak milijun pregledanih stranica (podaci Google Analytics). Aktivni smo i na Facebooku putem kojeg nas prati više od 24 tisuće čitatelja.

Kao i većini ostalih komercijalnih portala, oglašavanje čini najveći i jedini prihod KAportala. Kao što ste primjetili, od ljeta smo se pridružili RTL-ovoj marketinškoj mreži, a upravo je RTL prepoznao vrijednost KAportala, kao jednog od najboljih i najprenošenijih lokalnih portala u zemlji. Tu smo suradnju oplemenili s većim dosegom prema oglašivačima, što nam je donijelo i to da se ipak mirnije možemo baviti svojom misijom - novinarstvom, a manje razmišljati o goloj egzistenciji.

Naravno, online oglašavanje redovito "živcira" čitatelje, a mnogi od vas upućivali su nam i kritike zbog reklama koje se "vrte" u tekstovima. Ponekad živciraju i nas, no s obzirom da je sav sadržaj KAportala besplatan i svima dostupan, apeliramo na vas čitatelje da imate razumijevanja, dok reklamu ipak možete jednostavno zaustaviti ili stišati. Ubuduće ćemo imati i bolja tehnička rješenja, pa molimo i za strpljenje.

Još jednom možemo samo zahvaliti na tome što nas pratite, jer bez naših čitatelja ne bi bilo ni KAportala.

Hvala i živjeli!

Redakcija KAportala

Izdvojeno


Reci što misliš!