Nekategorizirano

Između Petračića i Tvrdinića, HDZ u NO Čistoće odabrao HSS-ovca

Predsjednik karlovačkog HSS-a i bivši član uprave HEP-a Stjepan Tvrdinić, novi je član Nadzornog odbora gradskog poduzeća „Čistoća“ po preporuci gradonačelnika Damira Jelića Gradskom vijeću koje je i izglasalo ovu odluku. Na natječaj se javilo četiri kandidata od kojih dvojica nisu ispunjavala uvjete. Uz Tvrdinića, uvjete je ispunjavao još Davor Petračić, ovlašteni građevinski inženjer iz Karlovca, poznat po javnim kritikama poteza gradske vlasti i sudjelovanju u građanskim inicijativama kao što je zaštita drvoreda platana u Nazorovoj ulici.

U gradonačelnikovom obrazloženju prijedloga Stjepana Tvrdinića navodi se kako je na razgovoru s komisijom Tvrdinić dao više točnih odgovora i prema mišljenju gradonačelnika ima više iskustva u radu nadzornih odbora jer je i dosad bio član NO-a u drugim državnim tvrtkama, a Petračić nije bio nikad. Tvrdinić ima i certifikat Ekonomskog fakulteta u Zagrebu dobiven nakon završenog stručnog usavršavanja za članove nadzornih odbora i upravnih vijeća.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ima logike u gradonačelnikovom objašnjenju, no teško se oteti dojmu da je za Tvrdinića bila važnija stranačka pripadnost HSS-u, koalicijskom partneru HDZ-a, nego iskustvo i odgovori na razgovoru.  Inače, Tvrdinić je postao poznat široj javnosti prije nešto više od dvije godine kad su pukle afere u HEP-u i kad je smijenjen direktor Mravak zajedno s cijelom Upravom. Javnost je tada doznala za astronomske plaće Uprave, Tvrdinićeva je iznosila 27 tisuća kuna, a nacionalni dnevnici su analizirali njegov strelovit uspon u tvrtki otkad je HSS postao HDZ-ov koalicijski partner. Naime, Tvrdinić, zaposlen u HEP-u od 1981., je 2005. dočekao kao referent u karlovačkoj Elektri i tada unaprijeđen na mjesto koordinatora poslova u Upravi HEP-a, da bi nekoliko mjeseci nakon izbora 2007. postao i član Uprave HEP-a. Nakon smjene direktora Mravka i Uprave, Tvrdinić je ostao bez posla, ali je otišao uz otpremninu od 800 tisuća kuna, pa se bar može zaključiti da motivacija da postane član NO Čistoće nije financijske prirode.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!