PROMO

Kratak vodič za odabir pročišćivača zraka. Predstavljamo vam novosti na tržištu!

Kratak vodič za odabir pročišćivača zraka. Predstavljamo vam novosti na tržištu!

Već neko vrijeme razmišljate o uređaju za pročišćavanje zraka? Dopustite nam da vam olakšamo snalaženje u mnoštvu informacija i da vam dočaramo značajke i različitosti među uređajima tako prijeko potrebnima u današnje doba. Provjerite što smo vam pripremili!

Kakav zrak udišete?

Kaže se da je čistoća pola zdravlja, no znadete li koliko je čist zrak u vašem domu ili u uredu? Moderan način života sa sobom, uz mnoštvo benefita i pozitivnih strana, donosi nažalost i neke mane. Zagađenost zraka jedan od glavnih problema današnjice, ali s vremenom se pažnja preusmjerila i na kakvoću zraka u prostorijama u kojima boravimo. Zbog sve većeg broja raznih alergija i respiratornih problema, na tržištu su se počeli pojavljivati proizvodi kojima je cilj održavati zrak kojeg udišete u optimalnim uvjetima. Prašina, suhoća zraka, vlaga i nepoželjna plijesan postaju stvar prošlosti. U ovom vodiču provjerite koja vrsta uređaja postoji i koje su njihove funkcije i značajke.

Pročišćivači zraka

Glavna zadaća pročišćivača zraka jest uklanjanje štetnih sitnih čestica i mikročestica iz zraka te zadržavanje istih u filteru koji je osmišljen na način da se sve zadržava u njemu. Pročišćivači zraka napravljeni su kao funkcionalni uređaji kojima je zadatak čuvanje vašeg respiratornog zdravlja. Ovaj moderni gadget olakšava svakodnevni život osobama s alergijama i poteškoćama u disanju, ali i čuvaju pluća od pretjeranog napora prilikom disanja. Uz pročišćivače, najkorišteniji uređaj za čišćenje zraka jest ionizator, koji pak radi po principu oslobađanja ogromne količine negativno nabijenih iona koji se zatim vežu na pozitivno nabijene onečišćivače zraka. Njihovim vezivanjem dolazi do mase koja podliježe gravitaciji te zatim prljave čestice padaju na pod, daleko od mogućnosti da ih udahnete.

Oba uređaja imaju i pozitivnih i negativnih strana, ali moderna tehnologija omogućuje sve bolje modele na tržištu, modele koji će uskoro preuzeti glavnu riječ po pitanju čistoće zraka. Na tržištu već nalazimo modele  pametnih pročišćivača zraka koji imaju mogućnost spajanja na internet. Uređaji su spojeni na aplikaciju instaliranu na vašem mobilnom telefonu što čini pristup svim potrebnim informacijama i načinima upravljanja brzo dostupnima i lakima za podešavanje. Aplikacija vam također donosi podatke o kakvoći zraka, razini peludi, prašine ili pak smoga u zraku.

Bitne značajke pročišćivača zraka

Jedna od glavnih značajki pročišćivača zraka su kvalitetni filteri. U modernijim uređajima korištena je Pre-filter verzija, koja hvata najveće čestice (poput dlaka i velikih komada prašine) i tako produžuje životni ciklus ostalih filtera. Takvi filteri su najčešće perivi u vodi i spremni za ponovnu uporabu. Uređaji su opremljeni podesivim brzinama ventilatora, a neki dolaze s opcijom turbo čišćenja, za brzo pročišćavanje zraka. Pametni uređaji opremljeni su senzorima za obavijest zamjene filtera, kao i sa senzorima kvalitete zraka, čime se automatski podešava razina pročišćavanja, za najefikasniji rezultat. Većina uređaja dolazi s ugrađenim brojačem za upravljanje paljenja i gašenja uređaja, kao i s ručicom ili kotačićima za nošenje, kako bi vaš pročišćivač bio lako mobilan i prijenosan.

Gdje kupiti pročišćivač zraka?

Potpunu ponudu pročišćivača zraka pogledajte ja Jeftino.hr, gdje smo za vas pripremili uređaje proizvođača poput Xioamija ili Phillipsa. Kako to obično biva, s pametnim funkcijama dolazi i viša cijena, ali u našoj ponudi postoji nešto za svakoga.

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.