PROMO

RCK RECEPT

Učenici Ugostiteljske škole Opatija briljiraju na natjecanjima financiranim kroz EU Projekt „RCK RECEPT“

Učenici Ugostiteljske škole Opatija briljiraju na natjecanjima financiranim kroz EU Projekt „RCK RECEPT“

Učenici Ugostiteljske škole Opatija postigli su izvanredne rezultate na brojnim ntjecanjima, ističući se svojim znanjem, vještinama i kreativnošću.

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljska škola Opatija, kroz Projekt „RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu“, ostvaruje značajan doprinos razvoju obrazovanja i uspješnosti mladih u sektoru turizma i ugostiteljstva. Projekt, u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda, ukupne vrijednosti 7.788.588,48 €, omogućuje učenicima i nastavnicima sudjelovanje na preko 20 natjecanja, kako u zemlji tako i diljem Europe.

Doprinosi na natjecanjima:

Učenici Ugostiteljske škole Opatija postigli su izvanredne rezultate na brojnim ntjecanjima, ističući se svojim znanjem, vještinama i kreativnošću. Neki od natjecanja na kojima su učenici sudjelovali, uz podršku mentora, uključuju:

  • Več znanja za več turizma: četiri učenice sudjelovale su na 19. međunarodnom turističkom sajmu u Ljubljani, prikazujući visok nivo stručnosti.

  • WorldSkills Croatia 2022: učenici su osvojili značajna mjesta u disciplinama poput slastičarstva, kuharstva i poslovanja recepcije hotela.

  • AEHT skup Europskog udruženja škola u hotelijerstvu: na međunarodnom timskom natjecanju u gastronomskim i turističkim disciplinama u Italiji, učenici su se natjecali sa svojim vršnjacima iz 23 zemlje.

  • Grand Gourmet: učenice su ostvarile izvrsne rezultate u disciplinama sinkroniziranog posluživanja i CHEFS Table.

  • Biser mora 2021 i 2023: učenici su osvojili zlatne medalje i proglašeni najboljom školom po broju ostvarenih bodova.

  • Gatus 2022: osvojena su dva zlatna priznanja u disciplinama prezentacije turističkog aranžmana i ugostiteljskog posluživanja.

  • Grand Gourmet, listopad 2023: timovi učenika osvojili su 4 zlatne medalje, 2 srebrne medalje i pehar za 1. mjesto s najvećim brojem osvojenih bodova

  • Kamelija kup 2023, studeni 2023: osvojeno prvo mjesto iz discipline Slastičarstvo i drugo mjesto u disciplini Ugostiteljsko posluživanje

  • Kup svetog Vlaha, studeni 2023: osvojena Bronca u BLACK BOX kategoriji

  • Junior Barmen Cup, lipanj 2023: drugo mjesto i Srebrno priznanje.

Ovi sjajni rezultati potvrđuju predanost učenika, mentora i škole u postizanju izvrsnosti u turizmu i ugostiteljstvu.

Projekt RCK RECEPT ne samo da pruža izvrsne obrazovne smjernice već i potiče natjecateljski duh učenika, omogućujući im da pokažu svoje talente i vještine na nacionalnim i međunarodnim razinama. Sudjelovanje na natjecanjima jača njihove kompetencije, potiče kreativnost te pridonosi razvoju stručne i odgovorne nove generacije u turizmu i ugostiteljstvu.

Projekt pruža iznimne prilike za razvoj i uspjeh mladih talenata u turizmu i ugostiteljstvu!

Projekt je financiran bespovratnim sredstvima u iznosu od 7.788.588,48 € iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Sadržaj priopćenja za medije isključiva je odgovornost Ugostiteljske škole Opatija.

www.esf.hr / www.strukturnifondovi.hr

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.