PROMO

PIVAC GRUPA

Potpisan dvogodišnji kolektivni ugovor: Zajamčena stabilnost i brojne pogodnosti za zaposlenike PPK karlovačke mesne industrije

Potpisan dvogodišnji kolektivni ugovor: Zajamčena stabilnost i brojne pogodnosti za zaposlenike PPK karlovačke mesne industrije
PPK

Potpisivanje novog ugovora dokaz je usmjerenosti Grupe Pivac na stvaranje kvalitetnog i poticajnog radnog okruženja koje na prvo mjesto stavlja zadovoljstvo zaposlenika, istaknuli su predstavnici sindikata

- PPK karlovačka mesna industrija i predstavnici Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) te Sindikata hrvatskog vozača (SHV) potpisali su novi dvogodišnji kolektivni ugovor. Zaposlenicima te mesne industrije, članice Grupe Pivac, novim su ugovorom ponovo zajamčene brojne pogodnosti iznad zakonom propisanih, a neka od prava iz prethodnog ugovora dodatno su uvećana. Nagrade za ostvarene radne rezultate, povećanje dodataka na plaću, naknada za topli obrok, božićnica, jubilarne nagrade, slobodan dan za polazak djeteta u školu te darovi u naravi za Božić i Uskrs samo su neke od pogodnosti zaposlenika Grupe Pivac, javljaju iz tvrtke.

- Želja nam je bila potpisivanjem ugovora na dvije godine našim zaposlenicima stvoriti sigurniji okvir u nadolazećim vremenima. Na taj način našim sadašnjim i budućim djelatnicima šaljemo čvrstu garanciju da ćemo radeći svi zajedno imati bolji zalog za budućnost. Ljudi su nam uvijek ispred svega, a dobro zaposlenika naš je prioritet. Stoga zadržavanjem svih postojećih prava i njihovom kontinuiranom nadogradnjom nastavljamo zajednički graditi kvalitetniju sredinu sa našim socijalnim partnerima, izjavio je Igor Miljak, predsjednik Uprave PPK karlovačke mesne industrije.

Prava iz kolektivnog ugovora primjenuju se na sve zaposlenike bez obzira na to jesu li članovi sindikata. Zadržavajući i povećavajući materijalna i socijalna prava zaposlenika, PPK se ponovno potvrđuje kao odgovoran poslodavac koji najveću pažnju posvećuje radnicima i prepoznaje ih kao važne dionike u razvoju kompanije i čitave Grupe Pivac.

Potpisanim Kolektivnim ugovorom zadovoljni su i predstavnici sindikata.

- Pogodnosti za radnike su veće i u odnosu na prava propisana Zakonom o radu i u odnosu na dosad važeći kolektivni ugovor. Potpisivanjem novog ugovora Grupa Pivac je još jednom pokazala svoju usmjerenost na stvaranje kvalitetnog i poticajnog radnog okruženja za svoje zaposlenike, rekao Nedeljko Bukovšek, povjerenik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) – Sindikalna podružnica PPK.

Zadovoljstvo novim ugovorom izražava i povjerenik Sindikata hrvatskog vozača (SHV) za PPK, Safet Silahić, koji ističe kako novi ugovor sindikatu daje nadu za daljnim povećanjem materijalnih prava u budućnosti.

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.