SKRIVENI RAJ NADOHVAT RUKE

SLUNJ RASTOKE

Nakon velikog svjetskog priznanja, u Slunju i za 2024. godinu planiraju turističke novitete - Rastoke mnoge privlače i u zimskim mjesecima

Nakon velikog svjetskog priznanja, u Slunju i za 2024. godinu planiraju turističke novitete - Rastoke mnoge privlače i u zimskim mjesecima

U planu su nove rekreacijske staze, ali i brojne kulturne aktivnosti.

Slunj je proteklu godinu završio s izuzetno vrijednim priznanjem za najbolje "turističko selo" na svijetu. Jasno je da je kao i u cijeloj Karlovačkoj županiji, pa i cijeloj Hrvatskoj, turizam u prvom planu tek u toplijim mjesecima, no ni tijekom zime Slunjani ne sjede prekriženih ruku, već aktivnosti ima za sve one koji odluče ovaj kraj posjetiti i tijekom zimskih mjeseci.

- Naši aduti su, naravno, otvoreni tijekom cijele godine pa tako posjetitelji i tijekom zime mogu kružno obići naselje Rastoke koristeći novoizgrađenu šetnicu Vodene tajne. Isto tako, tijekom cijele godine, ali uz prethodnu najavu, ljubitelji prirode mogu se kroz edukativnu šetnju "Udahnite ljepote Slunjčice" u organizaciji Javne ustanove Natura Viva upoznati sa Značajnim krajobrazom rijeke Slunjčice. Hotel Mirjana Rastoke nudi i tijekom zime mogućnost istražvanja destinacije quadom, a za posjetitelje su otvoreni i Destilerija Magdić i kušaonica sira Novković, ističe Jasmina Mrkonja, direktorica Turističke zajednice grada Slunja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bit će i aktivnosti pa se u veljači i ožujku planiraju i tematske ture, radionice, predstave... a obilježit će se i obljetnica rođenja i smrti Milana Neralića, prvog hrvatskog osvajača medalje na Olimpijskim igrama, kao i Fašnik, Valentinovo i Uskrs.

Planova ima i za ostatak godine.

- Drago nam je što za 2024. godinu možemo najaviti daljnji razvoj outdoor proizvoda, projekta započetog u 2023. godini. Prema zahtjevima dionika, trenutno smo u završnoj fazi projekta razvoja rekreacijskih staza destinacije Slunj Rastoke čime smo postavili temelj za širenje daljnje ponude i povezivanje sa susjednim destinacijama. U ovom projektu ciljna skupina su nam turisti koji žele produžiti boravak u Slunju, turisti koji planiraju obiteljski boravak, turisti koji planiraju odmor u paru s umjerenom rekreacijom u vidu šetnji i vožnji biciklom. U 2024. godini planiramo nastaviti s aktivnostima razvoja outdoor proizvoda kroz projekte signalizacije, povezivanja turističkih proizvoda i iniciranje edukacija na temu inovativne turističke ponude kao doživljaja u mjestima tišine, najavljuje direktorica TZ Slunja, te dodaje da je za ovu godinu u planu i organizacija pripovjedačkih interpretativnih tematskih šetnji i održavanje edukacije iz područja kulturne baštine i kulturnog doživljaja.

Važnu ulogu u tome igrat će i manifestacije kao što su Dani mlina, Izložbeni korzo i slične.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!