VIJESTI.hr

PROBLEMI U KOALICIJI Drama u Saboru! Vladajući ostali bez kvoruma: 'Ne znamo motive zašto je opstruirano glasovanje'

PROBLEMI U KOALICIJI Drama u Saboru! Vladajući ostali bez kvoruma:
'Ne znamo motive zašto je opstruirano glasovanje'

Hrvatski sabor u petak, zbog nedostatka kvoruma, nije odlučio hoće li bivši ministar uprave Lovro Kuščević, koji se vratio u zastupničke klupe i kojemu je na zahtjev DORH-a ukinut imunitet,  biti član Odbora za zakonodavstvo.

Nemamo kvoruma, glasovat ćemo o tome kad se steknu uvjeti, najavio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nakon rasprave u kojoj su Most i SDP žestoko napali prijedlog o Kuščevićevu izboru, a HDZ branio načelo presumpcije nevinosti i neovisnosti pravosuđa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Kuščević nije nagrađen"

"Imenovanjem u odbor, Kuščević niti je nagrađen, niti degradriran, niti je veći, niti manji zastupnik nego je bio prije toga", uzvratio je Branko Bačić (HDZ) kolegama Nikoli Grmoji i Gordanu Marasu.

Prozvao ih je da svojim osporavanjem Kuščevića žele unaprijed osuditi.

"Nisam mogao vjerovati da za čovjeka protiv kojeg nije podignuta optužnica, a da ne govorim da je to daleko od presude, vi u startu želite reći 'on je kriv'", izjavio je Bačić spočitavajući kolegama da izjavama zapravo "grubo" zadiru u neovisnost pravosuđa.

"Šaljete poruku pravosuđu 'on je za nas kriv, pa ga osudite, jer po nama ne može biti ni član radnog tijela", kazao je predsjednik HDZ-ova Kluba i pozvao kolege da poštuju integritet i načelo presumpcije nevinosti svake osobe.

Grmoja: Bačić, Šeks i ostali kumovi

"Bačić tvrdi da sam izvršio udar na neovisnost pravosuđa i pritisak što je apsolutno netočno. Ako netko ovih 20 i nešto godina vrši pritisak na neovisnost pravosuđa to su Bačić, Vladimir Šeks i ostali kumovi", prozivao je Grmoja.

Ustvrdio je kako je javnost zgrožena činjenicom da HDZ imenuje u Odbor za zakonodavstvo čovjeka kojem je Sabor skinuo imunitet pod sumnjom za koruptivne radnje.

"To je užasna poruka koja se šalje javnosti, ali nije prva, imali smo Božidara Kalmetu kojeg je Andrej Plenković imenovao za jednog od ključnih ljudi u operativi HDZ-a i to je  već bila naznaka, ne samo političke, nego i pravosudne rehabilitacije koja se dogodila jučer", izjavio je Grmoja, referirajući se na Kalmetino oslobađenje u aferi Remorker i Fimi medija.

Maras pak kaže da ne želi ulaziti u motive zbog kojih neka stranka predlaže nekog zastupnika u radno tijelo, to će ocijeniti birači.

To što smo danas vidjeli u sabornici također je koruptivno ponašanje, ne znaju se motivi zašto je netko nekome opstruirao glasovanje, ne zna se čime Milan Bandić ucjenjuje HDZ da Sabor ne može normalno funkcionirati, rekao je Maras koji je već ranije prosvjedovao što je saborsko glasovanje sa podneva pomaknuto na 13 sati.

Zbog nedostatnog kvoruma, Sabor u petak nije glasovao ni o drugim imenovanjima u svoja radna tijela.

RTL.hr


Reci što misliš!