VIJESTI.hr

TOP 10 u "Tri, dva, jedan - kuhaj!" Nakon krvi, suza i drame u kuhinji, žiri je odabrao najboljih 5 ženskih i 5 muških parova koji nastavljaju kuhati

TOP 10 u

Petak navečer na setu 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' održana je mentorska selekcija u kojoj su Željka Klemenčić i Ivan Pažanin zadali kandidatima naizgled jednostavne kulinarske izazove, no nisu se svi jednako dobro snašli. Mentorska selekcija pretposljednja je faza natjecanja prije ulaska u top 10. A kako u top 10 ima mjesta samo za najboljih 5 ženskih i 5 muških parova, žiri je osmislio dva različita zadatka za svaki tim.

Led je probio muški tim u kojem su braća Bruno i Robert od mentora Ivana Pažanina dobili direktan prolaz dalje, dok su se ostali za to trebali potruditi. Kako bi provjerio njihove kulinarske vještine i odabrao prave igrače za svoju ekipu, Pažanin je dečkima dao zadatak da naprave domaće raviole s nadjevom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Današnji je zadatak katastrofa, ne volim raditi tijesto i baš ste me pogodili u ranu, kazao je Ivan Klaić koji je, kao i nekolicina drugih natjecatelja, dobio priliku za popravak. Većina muških kandidata potužila se kako nikada do sada nisu pravili domaću tjesteninu, ali dali su sve od sebe jer su znali da je ulog velik. Nakon 60 minuta kuhanja, tročlani je žiri krenuo u kušanje po radnim jedinicama.

-Iznenadio me Ivan Klaić čiji su ravioli danas bili jedni od najboljih. A ugodno su iznenađenje bili i Marko i Renato. Nisam to očekivao, poigrali su se s dva umaka i tu su pogodili, rekao je zadovoljno Pažanin koji je donio odluku. U njegov su tim ušli, osim Brune i Roberta, Tomislav i Tomislav, Marko i Renato, Alen i Dino te Ivan Klaić i Ivan Živković, koji su postali novi kulinarski par.

Nakon toga, red je došao da se dokažu i ženske snage pa su cure zauzele svoje položaje. Željka im je zadala težak posao - čišćenje pileta te pohanje pilećih komada bez kosti.

- Današnji me zadatak dotukao odmah u startu, kaže Jovanka koja nije naučena na čišćenje piceka pa je često tražila pomoć od Katice i Štefice. Zbog brzine i stresa, Dina se posjekla odmah na početku zadatka, no odlučila je nastaviti natjecanje.

- Neću odustati do zadnjeg trena, dodaje Dina i hrabro se dalje prihvatila posla. Najspretnija u izazovu pokazala se Franka, koja je sama uspjela očistiti tri pilića i sve dovršiti bez previše panike.

- Franka, vi samo radite, vi ste kao pčela radilica“, primijetio je Špiček, a Željka ju je pohvalila: "Ona je sve odradila kako treba, to mi je bilo lijepo gledati".

Kod kušanja, žiri je zaključio da je najbolju pohanu piletinu napravila natjecateljica koja je bila najviše pod stresom te je zamalo odustala od showa - Jovanka.

- Jovanka je danas bila nevjerojatno iznenađenje. Najprije je krenula govoriti sve najgore o sebi, a onda smo shvatili da ima najbolje začinjeno meso i sve najbolje. Uopće ne znam u čemu je bio problem, rekla je Klemenčić.

Uz Marinu i Karmen koje su imale direktan prolaz, Željka je u svoj tim odabrala još Anu i Katarinu, Katicu i Šteficu, novi par Jovanku i Marijanu te također nove partnerice u kuhinji - Dinu i Franku.

U ponedjeljak počinje prava kulinarska borba žena protiv muškaraca, a tko će se pokazati spretnijim u kuhinji - pratite od ponedjeljka do četvrtka u 21:15 sati na RTL-u!

RTL.hr


Reci što misliš!