VIJESTI.hr

PREDSJEDNIK MILANOVIĆ SE OBRATIO JAVNOSTI 'Naš je zadatak da učinimo sve da zaštitimo naše majke i očeve, bake i djedove. To je naša ljudska obaveza'

PREDSJEDNIK MILANOVIĆ SE OBRATIO JAVNOSTI 'Naš je zadatak da
učinimo sve da zaštitimo naše majke i očeve, bake i djedove. To je
naša ljudska obaveza'
Matija Habljak/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović obratio se hrvatskoj javnosti. Učinio je to u povodu situacije u kojoj se nalazi Hrvatska zbog pandemije koronavirusa i mjera koje poduzimaju nadležne državne i javne institucije u cilju zaštite hrvatskih građana.

Milanović je na početku rekao da je danas potpisao odluku o izmjenama zakona o sustavu civilne zaštite.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Država može i radi za nas određene stvari i po meni radi dobro. Osobna odgovornost svakoga od nas, pridržavanje pravila, činit će razliku između uspjeha i neuspjeha, između duljine trajanja krize, ne nužno između života i smrti, kriza nije tolika", kazao je Milanović i dodao da je dobro da smo krizi od početka pristupili ozbiljno.

"Ni u jednom trenutku nismo podlegli niskim osjećajima, a kamoli panici, što je riječ koju ne želim ni koristiti", rekao je predsjednik i nastavio:

"Dva mjeseca nakon što je ova cijela nesretna priča započela, neke stvari znamo bolje i dobro je da ih kao predsjednik mogu ponoviti. Ovo je bolest koja pogađa one starije među nama i one bolesnije. Naš zadatak je da učinimo sve, aktivno i pasivno, da zaštitimo naše majke i očeve, bake i djedove, jer to su ljudi koji su nas podizali i podržavali čitav život. To je naša ljudska obveza", jasno je poručio Milanović.

RTL.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!