VIJESTI.hr

Uzbuna u Kaliforniji zbog smrti mlađe osobe, u žarište pandemije u Kini ukidaju se drastična ograničenja

Uzbuna u Kaliforniji zbog smrti mlađe osobe, u žarište pandemije u
Kini ukidaju se drastična ograničenja

U Hrvatskoj su u utorak registrirane ukupno 382 osobe zaražene koronavirusom. Najviše je zaraženih u Gradu Zagrebu gdje je evidentirano 177 osobe pozitivne na koronavirus. Na snazi su mjere sprječavanja kojih se svi moraju pridržavati. Novi podaci o broju zaraženih u Hrvatskoj Stožer Civilne zaštite objavit će na tiskovnoj konferenciji u 9 sati.

Ukidaju se ograničenja u Hubeju

Kina je u srijedu ukinula drastična ograničenja uvedena prije nekoliko mjeseci u pokrajini Hubeju, žarištu pandemije koronavirusa koja je od prosinca odnijela više od 18.000 života u svijetu.U zadnja 24 sata u zemlji nije otkriven nijedan slučaj lokalne zaraze, ali je u tom razdoblju zabilježeno 47 slučajeva koji su došli iz inozemstva, izvijestile su kineske zdravstvene vlasti.

Kalifornija zvoni na uzbunu nakon smrti mlade osobe

Kalifornijske vlasti su u utorak pozvale mlade da poštuju sigurnosne upute u borbi s novim koronavirusom nakon smrti mlade osobe blizu Los Angelesa koja je prva poznata žrtva Covida-19 među mladima na američkom tlu.

Sanitarne vlasti losangeleskog okruga izvijestile su o trima novim smrtnim slučajevima od Covida-19, među kojima je "osoba mlađa od 18 godina" koja je živjela u Lancasteru, četrdesetak kilometara sjeverno od glavnog grada Kalifornije.

Afrika pooštrava mjere zbog širenja koronavirusa

Senegal, Obala Bjelokosti, Sijera Leone i Demokratska Republika Kongo proglasili su izvanredno stanje zbog koronavirusa a Južnoafrička Republika je uvela karantenu.

Afrika je sve dosad bila prilično pošteđena pandemije: ima 2.137 oboljelih, od kojih su 62 umrla, dok je u svijetu više od 404.000 zaraženih i više od 18.000 umrlih.

RTL.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!