ŽUPANIJA

Popularni edukativni JUMICAR program održan u OŠ Netretić, sudjelovali i školarci iz susjednog Žakanja

Popularni edukativni JUMICAR program održan u OŠ Netretić,
sudjelovali i školarci iz susjednog Žakanja

U Osnovnoj školi Netretić u Karlovačkoj županiji održana je edukacija “Programa prometne kulture za najmlađe”  na kojoj su sudjelovali i najmlađi učenici iz Osnovne škole Žakanje.

Riječ je o popularnom i prepoznatljivom Jumicar programu, koji se provodi u sklopu školskog kurikuluma u terminu redovne nastave, sadrži „Program prometne kulture za najmlađe“, „Osnove prve pomoći“ i „Vatrogasna radionica za djecu“.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovaj koncept obuke djece nastao je prije trideset godina u Finskoj, a svrha mu je edukacija i preventivi odgoj djece u cestovnom prometu, te razvijanje dječje svijesti o sigurnosti u prometu. U obuci se koriste mini auti koji su opremljeni električnim motorom, papučicom za kočnicu, gasom, sigurnosnim pojasom i upravljačem. Djeca kroz vožnju na poligonu upoznaju svakodnevne situacije u prometu čijih opasnosti nisu bili niti svjesni.

Na jučerašnjoj održanoj edukaciji u Osnovnoj školi u Netretić sudjelovali su djelatnici Policijske uprave karlovačke, Policijske postaje Duga Resa, Gradskog društvo Crvenog križa Duga Resa, vatrogasni zapovjednik Vatrogasne zajednice Netretići, te predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava Prilišće, Jurovski Brod i Javne vatrogasne postrojbe Karlovac.

Policija je Jumicar timu pomagala u održavanju reda na prometnom poligonu, pokazivala svoju opremu i policijsko vozilo, dok su djelatnici Crvenog križa Duga Resa demonstrirali kako pružiti osnovnu pomoć pri lakšim ozljedama. Vatrogasci su se potrudili napraviti zanimljivu i poučnu radionicu, te naučiti najmlađe čime se bave i što sami mogu učiniti kako bi prevenirali požar.

- Posebnu zahvalu za gostoprimstvo i pripremu upućujemo ravnatelju škole domaćinu gosp. Miodragu Popoviću koji je cijeli dan bio s nama, te ravnateljici Osnovne škole Žakanje gđa. Jasmini Katunić koja nas je posjetila da se uvjeri da sve ide po planu i programu. Vjerujemo da su najmlađi danas naučili mnogo o prevenciji i sigurnosti, a nadamo se da su se pri tome odlično zabavili, poručuju iz Jumicar tima.

 

KAportal.hr


Reci što misliš!