ŽUPANIJA / DUGA RESA

Dogradonačelnik Miroslav Furdek odrekao se plaće i učenicima kupio računala, projektore i panoe vrijedne 256 tisuća kuna, ali tu nije kraj

Dogradonačelnik Miroslav Furdek odrekao se plaće i učenicima kupio
računala, projektore i panoe vrijedne 256 tisuća kuna, ali tu nije
kraj

- Dio naših predizbornih obećanja da ćemo raditi na društvu znanja u Dugoj Resi te informatizaciji i opremanju škola iznad standarda, onoliko koliko nam mogućnosti dozvoljavaju, sada i ostvarujemo. U ovom trenutku u našim osnovnim školama postavljeno je 29 projekcijskih platna, 28 projektora, a sada ćemo uručiti i 30 računala, svakoj školi po 14 laptopa i dva za Učenički dom. Želimo da naša djeca budu pripremljena za društvo znanja, za konkurenciju i za borbu u 21. stoljeću na tržištu rada. Uz nadu da neće svi otići raditi izvan Hrvatske, jer ovdje ima dovoljno prostora, a i kurikularna reforma koja se provodi vjerujem da će dati rezultate – kazao je na današnjoj tiskovnoj konferenciji zamjenik gradonačelnika dr. Miroslav Furdek te zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji i nabavci računala.

Računala su nabavljena putem javnog natječaja, a dr. Furdek je istaknuo kako mu je drago da su dobavljači, domaća tvrtka Comel iz Karlovca, jer na taj način škole imaju osiguran i kvalitetan servis za navedenu opremu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, dr. Furdek, zamjenik je dugoreškog gradonačelnika, a svoju dužnost obnaša volonterski, baš kao i druga zamjenica Katarina Srakočić. Novcem od svojih plaća Katarina Srakočić je uredila dječja igrališta, a dr. Furdek kupio informatičku opremu za škole ukupno vrijednu 256 tisuća kuna.

- Bez odluke dr. Furdeka da će biti volonter ovo ne bi bilo moguće, zato sa zadovoljstvom mogu reći da ćemo društvo znanja i dalje razvijati. Ovo je prva faza, a već do kraja ove godine planiramo realizirati drugu fazu koja će obuhvatiti dodatno opremanje informatičkih učionica za Srednju školu, obje osnovne škole, a probat ćemo uklopiti i Učenički dom. Osim informatičkih učionica planiramo u dogovoru s ravnateljima opremanje i kemijskih kabineta, tehničkih i fizikalnih učionica, jer želimo da nam škole budu i zanimljive – kazao je dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar, te zajedno s dr. Furdekom uručio laptope predstavnicima dugoreških osnovnih škola Vladimir Nazor i Ivan Goran Kovačić i Učeničkog doma.

U drugoj fazi za koju se planira do kraja godine prikupiti oko 370 tisuća kuna čime bi se opremile tri informatičke učionice, a nastavak ulaganja u nadstandard dugoreških škola slijedi i u narednim godinama.

KAportal.hr


Reci što misliš!