ŽUPANIJA / DUGA RESA

Kako smanjiti gubitke vode u javnim vodovodima? Problem koji muči brojna komunalna poduzeća bio tema konferencije u Dugoj Resi

Kako smanjiti gubitke vode u javnim vodovodima? Problem koji muči
brojna komunalna poduzeća bio tema konferencije u Dugoj Resi

Tridesetak predstavnika komunalnih poduzeća iz svih krajeva Hrvatske danas se okupilo u Dugoj Resi gdje je održana druga radionica u sklopu 6. konferencije „Gubici vode 2019“.

Radionica se sastojala od dva dijela, u prijepodnevnim satima u Motelu Dobra održan je teoretski dio upoznavanja prisutnih s novostima u domeni rješavanja gubitaka vode u Republici Hrvatskoj, a posebna pozornost je posvećena temi lociranja curenja pomoću satelita, ali i standardnim temama poput upravljanja podacima (SCADA, telemetrija, GIS, GIS Cloud, Informatička sigurnost), klasične tehnologije i metode otkrivanja curenja, regulacija tlaka i slično. U drugom dijelu predstavljeni su uspješni primjeri iz prakse, odnosno iskustva vodoopskrbnih poduzeća.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako je Komunalno Duga Resa prvo u Hrvatskoj, uz potporu Hrvatskih voda i uz sufinanciranje Grada, krenulo u program smanjenja gubitaka na svom vodoopskrbnom području, tako je postalo i ogledni primjer za ostale komunalne tvrtke.

- U ulici Slavka Kolara imamo puno puknuća pa će ovaj dio cjevovoda ići u kompletnu rekonstrukciju, ali smo ga danas iskoristili kako bi u praksi demonstrirali praćenje i otkrivanje gubitaka uz korištenje najmodernije opreme – kazao je Ivan Klokočki direktor Komunalnog. O tehnologijama i vještinama lociranja curenja vode govorio je Jurica Kovač, a organizatore i sudionike radionice pozdravio je i dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar.

KAportal.hr


Reci što misliš!