ŽUPANIJA / DUGA RESA

Misteriozno zamućenje: Mrežnica danas u gornjem toku nešto bistrija, Korana i dalje mutna - Stožer civilne zaštite prati situaciju

Misteriozno zamućenje: Mrežnica danas u gornjem toku nešto
bistrija, Korana i dalje mutna - Stožer civilne zaštite prati
situaciju

Mrežnica, posebno u gornjem toku, danas je bistrija, ali Korana je i dalje zamućena.

Poručili su to iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije, preciziravši da su dionice Mrežnice, Korane i Radonje obiđene danas prije podne.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Na obiđenoj dionici rijeke Mrežnice u dužini od 25 kilometara može se utvrditi da je zamućenje značajnije smanjeno na dionici od Keića do Zvečaja. Bistrenje rijeke primijećeno je na četiri lokacije: Keići, Generalski Stol – minimalno zamućenje, Zvečaj, pontonski most – prevladava autentična boja Mrežnice, Duga Resa, Belavići i Brig – na pola do potpune bistrine Mrežnice, Duga Resa, most kod kupališta – malo bistrija, ali i dalje jako zamućena. Možemo zaključiti da je jasno vidljivo postupno bistrenje rijeke Mrežnice, posebno u gornjem toku. Rijeka Korana je uzvodno od ušća Mrežnice do ušća potoka Radonje u Tušiloviću i danas zamućena. Potokom Radonja u korito rijeke Korane u Tušiloviću još uvijek dotječe zamuljena voda. I dalje se očekuje postupno bistrenje rijeke Mrežnice i Korane, priopćili su iz Stožera.

KAportal.hr


Reci što misliš!