ŽUPANIJA / DUGA RESA

Grad Duga Resa osniva lokalnu razvojnu agenciju Inova DR - javna ustanova bit će na usluzi svim poduzetnicima

Grad Duga Resa osniva lokalnu razvojnu agenciju Inova DR - javna
ustanova bit će na usluzi svim poduzetnicima
foto ilustracija PIXELL/KAportal

Grad Duga Resa odlučio je kao konkretnu mjeru potpore gospodarstvu, uz Poduzetnički inkubator koji će uskoro biti i službeno otvoren, osnovati i lokalnu razvojnu agenciju koja će nositi ime Inova DR.

- Lokalna razvojna agencija bit će javna ustanova koja će biti na usluzi Inkubatoru, gradskim tvrtkama i svim poduzetnicima kako bi im pomogla u izradi poslovnih planova, javljanju na natječaje i svim drugim oblicima potpore. Cilj nam je da poduzetnici rade svoj posao najbolje što znaju, naše je da mi pomognemo, a ne da traže konzultante i ostale savjetodavne usluge uokolo, gube vrijeme, troše novac i energiju. Dokumentaciju smo predali, vjerujem da će uskoro doći sudsko rješenje i tada idemo na Vijeće, osiguravamo sredstva za početak rada. Agenciju će voditi jedna osoba, koja će uz osnovnu fiksnu plaću, imati i varijabilni dio koji će ostvarivati kroz projekte koje će realizirati,  pojašnjava dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar te dodajući da će konačna plaća voditelja Agencije ovisiti isključivo o njegovoj efikasnosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za početak rada Agencije Grad planira osigurati 300 do 400 tisuća kuna. Ideja za osnutak lokalne razvojne agencije Inova DR proizišla je iz zakonske odredbe koja obvezuje da Poduzetničkim inkubatorom treba upravljati pravna osoba registrirana za takve djelatnosti i upisana u službeni nacionalni registar poduzetničke infrastrukture.

Takvih operatera je vrlo malo i slab je interes za obavljanje takvih poslova u Dugoj Resi, Grad je odlučio po uzoru na druge slične agencije, koje svojim lokalnim upravama i poduzetnicima donose više milijunsku financijsku dobit kroz realizaciju brojnih europskih projekata, osnovati lokalnu razvojnu agenciju u svom vlasništvu i sa sjedištem na Trgu Svetog Jurja 1, odnosno na adresi Gradske uprave.

Hoće li ova agencija u skladu s nazivom u budućnosti u Dugu Resu privući i niz inovativnih poduzetničkih projekata koji će nam svima osigurati razvoj, bolje prihode proračuna i u konačnici bolje uvjete života Dugorešanima, naravno, treba tek vidjeti.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!