ŽUPANIJA / DUGA RESA

INVESTICIJA

Dugoreški vatrogasci dobili novo navalno vozilo: Opremljeno je za gašenje požara, ali i za katastrofe kakve nam sve više prijete

Dugoreški vatrogasci dobili novo navalno vozilo: Opremljeno je za gašenje požara, ali i za katastrofe kakve nam sve više prijete

Ovo nam je treće vozilo nabavljeno u posljednje tri godine, a već za sljedeću godinu imamo nove planove i nove projekte, najavljuje Boris Škrtić, zapovjednik VZG Duge Rese

DVD Belavići, a s njima i Vatrogasna zajednica grada Duge Rese, bogatiji su za vrlo dobro opremljeno navalno vozilo, vrijedno 32.000 eura, kupljeno od kapitalnih donacija Grada Duge Rese, a pomogla je i Vatrogasna zajednica Karlovačke županije.

- Vozilo toga tipa koje su koristili u DVD-u Belavići bilo je dotrajalo te nesigurno, kako za obavljanje vatrogasnih zadaća, tako i za sudjelovanje u prometu. Zato smo se odlučili na nabavku ovog vozila, pokrenuli smo je početkom godine i sada je posao realiziran. Vozilo je kupljeno u mjestu Murstetten nedaleko Beča - rekao nam je Boris Škrtić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Duge Rese.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Novo vozilo bi dugoreškim vatrogascima, a onda i građanima trebalo biti od velike koristi, jer je osim za gašenje požara i cisternom zapremnima 3.000 litara, opremljeno i alatom za tehničke intervencije spašavanja u prometu, spašavanja uz ruševina u slučaju potresa i u drugim izvanrednim situacijama, kakvim uslijed nevremena, nažalost, sve više svjedočimo.

- Ovo nam je treće vozilo nabavljeno u posljednje tri godine, a već za sljedeću godinu imamo nove planove i nove projekte - najavljuje Škrtić.

Kao zapovjednik Boris Škrtić je ključeve vozila svečano uručio predsjedniku DVD-a Belavići Mariu Biršiću, a belavićkim vatrogascima pomoć svetog Florijana u obavljanju zadaća zazvao je vlč. Kristijan Gatarić. Svečanoj primopredaji su nazočili gradonačelnik Tomislav Boljar i njegova zamjenica Katarina Srakočić, kao i čelni ljudi dugoreške i županijske Vatrogasne zajednice.

Izdvojeno


Reci što misliš!