ŽUPANIJA / DUGA RESA

CIPELCUG

Dan bez automobila obilježili i u OŠ "Vladimir Nadzor": Želja nam je potaknuti sve na povratak pješačenju

Dan bez automobila obilježili i u OŠ

Projekt koji je započeo prošle školske godine zainteresirao je mnoge učenike i roditelje


Današnji Dan bez automobila obilježila je i OŠ "Vladimir Nadzor" Duga Resa i to školskim projektom "Cipelcug".  Cilj je projekta jednak cilju obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti i Dana bez automobila, a to je jačati svijest o ozbiljnom onečišćenju uzrokovanom prekomjernom uporabom automobila te poticati pješačenje, vožnju biciklom i korištenje javnog prijevoza.

Danas su mnogi učenici u školu došli pješice, a s njima u pratnji bila je prometna policija, učiteljice, roditelji, a pridružila im se i ravnateljica. Kako je i predviđeno projektom, prema školi se dolazilo iz tri pravca: Domobranske, Radićeve i Samovojskine ulice, a također je velik broj naših učenika u školu došao javnim prijevozom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Projekt koji je započeo prošle školske godine zainteresirao je mnoge učenike i roditelje, a njegovim pokretanjem želja nam je potaknuti sve na povratak pješačenju jer je aktivan dolazak u školu važan za zdravlje, samostalnost i socijalni razvoj učenika, a ujedno praktično usvajaju vještine sigurnog sudjelovanja u prometu, poručili su iz dugoreške OŠ Vladimir Nadzor. 
 

Izdvojeno


Reci što misliš!