ŽUPANIJA / DUGA RESA

PLAN SE OSTVARUJE

Veliki projekt za Dugu Resu ide u realizaciju! Izgradit će vlastiti Dom za starije, stigla bespovratna sredstva, Boljar: Vjerovali smo u projekt i uspjeli

Veliki projekt za Dugu Resu ide u realizaciju! Izgradit će vlastiti Dom za starije, stigla bespovratna sredstva, Boljar: Vjerovali smo u projekt i uspjeli

Po planu Dom će imati mjesta za oko 150 korisnika i 60-ak zaposlenih, dok je u planu da sve bude gotovo do kraja 2026. godine.

Dugoreška gradska uprava ostvarit će svoj plan da sama izgradi Dom za starije i nemoćne osobe u naselju Tušmer. Nakon što se privatnom investitoru već započeti posao poremetio zbog prevelike cijene investicije koja bi rezultirala i puno većom cijenom smještaja, gotovo nedostižnom za veliku većinu korisnika, gradonačelnik Tomislav Boljar je sa svojom ekipom došao na ideju da Grad otkupi zemljište i projektnu dokumentaciju od investitora te da projekt prijavi za bespovratna sredstva.

To se i dogodilo, i na konto stiže željenih šest milijuna eura od ukupno 11 milijuna vrijednosti cijelog projekta. S Karlovačkom županijom je dogovoreno da se ostatak - 44 posto financira na način da Grad Duga Resa da 50, a Karlovačka županija 50 posto. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

– Evo vjerovali smo u ovaj projekt i uspjeli smo i to će biti "showcase" za cijelu Hrvatsku. Zadovoljili smo uvjete i u ponedjeljak se potpisuje ugovor, rekao je Boljar i dodao da je Karlovačka županija partner u projektu te im se zbog toga zahvaljuje. 

Po planu Dom će imati mjesta za oko 150 korisnika i 60-ak zaposlenih, dok je u planu da sve bude gotovo do kraja 2026. godine. Privatni investitor planira napraviti ekstenziju Doma s apartmanima za stanovanje, dok Boljar kaže da bi gradnja počela usporedo s glavnim Domom. 
 

Izdvojeno


Reci što misliš!