ŽUPANIJA / DUGA RESA

GDJE JE ZAPELO?

Aglomeracija odrađena, centar Duge Rese i dalje bez prometne signalizacije i završnog asfalta! Rakočević: Radovi uskoro, sve mora biti gotovo prije zime

Aglomeracija odrađena, centar Duge Rese i dalje bez prometne signalizacije i završnog asfalta! Rakočević: Radovi uskoro, sve mora biti gotovo prije zime

Po riječima pročelnika Mladena Rakočevića, činjenica je da je cijeli taj dio jedno veliko gradilište, ali i da na mjestu gdje bi trebala biti privremena signalizacija, tu se pojavi, pa nestane i to se ponavlja

Kopanje u mega projektu Algomeracije, odnosno obnove kanalizacijskog sustava u centru Duge Rese je gotov, no građane interesira zašto se cijeli posao ne završi kako treba, odnosno ne postavi završni sloj asfalta i konačno grad ponovo dobije potrebnu prometnu signalizaciju.

Ova je tema potegnuta i na današnjoj sjednici Gradskog vijeća na kojoj je u okviru aktualnog sata HDZ-ova vijećnik Josip Vlašić pitao "gdje je zapelo"?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U redu ako nešto traje par dana, ali već drugu školsku godinu djeca prelaze cestu bez obilježenog prijelaza. Nema obavijesti da smo na gradilištu, nema nigdje znakova, a ako se pojave brzo nestanu, pitao je Vlašić.

Kad će se to riješiti zanimalo je i vijećnika Dražena Benkovića kao i kad će konačno Duga Resa dobiti uređena i obilježemna parkirna mjesta. 

- Hoće li se napraviti neka studija, da vidimo hoće li se ići na zonu vremenskog parkiranja, je li nešto ide u naplatu ili ne, ako se id u kojoj zoni i slično, pitao je. 

Po riječima pročelnika Mladena Rakočevića, činjenica je da je cijeli taj dio jedno veliko gradilište, ali i da na mjestu gdje bi trebala biti privremena signalizacija, tu se pojavi, pa nestane, stalno se podešava.

- To se vrti duže vrijeme imamo i onaj Odbor za prevenciju u koji je uključena policija. Tvrtka Georad je trebala to regulirati, u slučaju nesreće je odgovaran voditelj gradilišta a ne Grad. Mi ćemo sve preuzeti po završetku radova. Izvođači radova moraju sve vratiti u prvobitno stanje, pa i parkirališna mjesta. Mi smo tako iscrtali, sve se raskopalo, vratit će se nazad i bit će postavljen novi asfalt ili ploče gdje je planirano, rekao je Rakočević.

Po njegovoj informaciji, naime, nešto je zapelo s tvrtkom Georad, koja je bila povukla svoje ekipe iz Karlovca i Duge Rese, ali to se sad riješilo i neće biti raskida ugovora, pa će se asfaltiranje odraditi tijekom listopada i studenog, pa i vratiti sva signalizacija.

- To je nezgodno, imamo stalno problema jer na našem važnom raskrižju postave se znakovi, a sutra ih više nema, semafori ne rade. Opet da dođe do problema bio bi odgovoran voditelj gradilišta, a ne mi, rekao je pročelnik. Dodaje da je bitno da završni sloj ide prije zime jer bi, kaže, "zimska služba sredila izbočene šahtove". Ovaj dio bi pak trebala odraditi dugoreška Arkada. 

I tu je, dodaje Rakočević, bilo problema, jer su ispod slojeva asfalta bile betonske ploče i tvrdi kamen, pa je sve išlo daleko sporije, pa će se tražiti i produljenje ugovora.

Izdvojeno


Reci što misliš!