ŽUPANIJA / DUGA RESA

in memoriam

Preminuo je Juraj Vogrinc - Jurek, samozatajni čovjek koji je 50 godina predano učio Dugorešane kako se igra stolni tenis

Preminuo je Juraj Vogrinc - Jurek, samozatajni čovjek koji je 50 godina predano učio Dugorešane kako se igra stolni tenis

Skroman, nenametljiv i predan u svojem radu. Počivao u miru.

Preminuo je Juraj Vogrinc - Jurek (1946. - 2023.), Dugorešanin kojega će njegovi sugrađani pamtiti kao čovjeka koji je pola stoljeća predano doprinosio uspjehu i prepoznatljvosti stolnog tenisa u Dugoj Resi. Tužnu vijest priopćili su iz dugoreškog STK Aquaestil.

- Sve stolnotenisače i stolnotenisačice, bivše i sadašnje članove te prijatelje kluba, obavještavamo da nas je napustio Juraj Vogrinc - omiljeni Jurek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od ranih šezdesetih i osnivanja kluba do današnjih dana Jurek je konstantno bio vezan za stolnoteniski klub: prvo kao igrač i sparing partner slavnoj generaciji iz sedamdesetih, pa član uprave kluba, a najviše traga ostavio je kao dugogodišnji trener najmlađih klupskih selekcija. Bez imalo pretjerivanja možemo reći da je Jurek u pedesetak godina djelovanja u STK AQUAESTIL, osnove stolnog tenisa naučio tisuće naših sugrađana. Strpljivost u radu sa djecom, razumijevanje i zarazni osmijeh ono su po ćemo ćemo ga svi pamtiti, kažu u Klubu.

U znak zahvale, i sjećanja na dugogodišnji rad i nesebično dijeljenje znanja, stolnoteniska škola STK AQUAESTIL, od sljedećeg mjeseca nositi će Jurekovo ime - STOLNOTENISKA ŠKOLA JURAJA VOGRINCA - JUREKA, navode.

Spomenimo da je gospodin Vogrinc za 2013. godinu dobio nagradu za najboljeg sportskog djelatnika Duge Rese, dok je ove godine primio Povelju Grada s plaketom za svoj predani rad s djecom. Starije generacije će ga pamtiti i kao uvijek ljubaznog prodavača u nekadašnjoj dugoreškoj knjižari.

Skroman, nenametljiv i predan u svojem radu. Počivao u miru.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!