ŽUPANIJA / DUGA RESA

GRADSKO VIJEĆE

Drugim rebalansom Proračun Grada Duge Rese prvi put prešao deset milijuna eura, Boljar: Više od 30 posto čine sredstva dobivena iz EU, to je rad svih nas

Drugim rebalansom Proračun Grada Duge Rese prvi put prešao deset milijuna eura, Boljar: Više od 30 posto čine sredstva dobivena iz EU, to je rad svih nas

Rebalans su podržali svi vijećnici jednoglasno, dok je i rasprava bila dosta kratka. Po riječima HDZ-ovog vijećnika Josipa Vlašića, proračun je mogao biti razvojniji i perspektivniji i takav može svaki biti, nadam se da će idući biti bolji.

Grad Duga Resa danas je dobio svoj drugi rebalans proračuna za 2023. godinu, a kako je s govornice Gradskog vijeća pojasnila pročelnica Mira Fudurić Kurelić, radi se o povećanju za 303 tisuće eura tako da je proračun u konačnici prešao deset milijuna eura i ukupno iznosi 10 milijuna i 140 tisuća. 

- Povećani su prihodi od poreza i prireza na dohodak od nesamostalnog rada za 169 tisuća eura, te sredstva od države za fiskalnu održivost dječjih vrtića za 72 tisuće eura. Pomoći su povećane za 66 tisuća eura za projekte klizišta Petrakovo brdo i Tušmer, za otkup knjiga Gradske knjižnice i čitaonice te za zamjenu ograde dječjeg vrtića Maslačak, rekla je pročelnica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

FOTO GALERIJA...

Rebalans su podržali svi vijećnici jednoglasno, dok je i rasprava bila dosta kratka. Po riječima HDZ-ovog vijećnika Josipa Vlašića, proračun je mogao biti razvojniji i perspektivniji i takav može svaki biti, nadam se da će idući biti bolji. Reblans je usmjeren dobro i prema dobrim programima tako da definitivno ga treba podržati, rekao je Vlašić.

Osvrnuo se na izvršenja dosadašnjih projekata, konkretno kanalizaciju u Varošu i na Šeketinom brdu, biciklističke staze i dječja igrališta po mjesnim odborima. 

- Je li realno da se utroše ta planirana sredstva koja su planirana u osnovnom proračunu, pitao je Vlašić te usput pohvalio suradnju Grada s Karlovačkom županijom i ŽUC-om.

- Kad imamo dobru suradnji sa Županijom to može samo pozitivno utjecati na naš grad i zajedničke projekte koji tad mogu biti veliki i uspješni, rekao je Vlašić.

Gradonačelnik Tomislav Boljar je izrazio zadovoljstvo što je prvi put proračun prešao deset milijuna eura ali još više jer je više od 30 posto proračuna čine sredstva dobivena od Europske unije.

- Pohvala svim građanima, privrednicima svima koji pune proračun jer Grad Duga Resa živi zahvaljujući radnim i vrijednim ljudima, iako se ne živi lagano, u ovim teškim uvjetima svi izvršavaju sve zadaće maksimalno uspješno, rekao je Boljar.

Dodaje da su prešli magičnu cifru od deset milijuna eura, te da rastu iz godine u godinu.

- To se nadam i vidi na terenu jer ti novci se ne troše nego vraćaju građanima. 33 posto proračuna su sredstva fondova što je jako puno i svi možemo biti zahvalni. To je rad gradskih tvrtki, uprave, firmi, ustanova, vrtića, svi se oni ugrađeni su u mozaik ovog proračuna. 

Što se tiče izvršenja, dodao je Boljar, projekt vidikovca nisu mogli realizirati dok nije završen plan, a biciklističke staze čine tri mosta.

- Dobivena su sredstva brzo ćemo ići s tim, a dječja igrališta nadam se da nećemo čekati godinu ostala su dva mjesna odbora gdje nemamo zemlju. Riješili smo Sveti Petar, a u Lišnici je ne možemo naći i nemamo lokaciju. Čak je bilo i privatnih vlasnika koji bi dali da se igralište stavi na njihovu zemlju, a to ipak moramo riješiti radi papira, zaključio je Boljar.

Izdvojeno


Reci što misliš!