ŽUPANIJA / OGULIN

Solidarnost na djelu: Obitelj iz Ogulina u požaru ostala bez krova nad glavom - pomoć obećala gradska vlast, uskočili i sugrađani

Solidarnost na djelu: Obitelj iz Ogulina u požaru ostala bez krova
nad glavom - pomoć obećala gradska vlast, uskočili i sugrađani
foto OGportal.com

Vatrena stihija progutala je prošle srijede obiteljsku kuću u Zagorju Ogulinskom na adresi Kolići 49.

Vatra se proširila od električnog priključka na kuću, odnosno od glavnog osigurača, tzv. „pancera“, te je u kratkom roku progutala kompletno krovište i stropnu konstrukciju i uništila sav namještaj, opremu i odjeću koji su se nalazili u kući. Vatrogasci, iako su na požarište stigli u roku manjem od 15 minuta, nisu uspjeli sačuvati objekt koji je većinom bio izgrađen od suhog drvenog materijala. Vlasnik kuće je Ivan Kolić, vlasnik OPG-a „Med Kolić“, poznati medar s ogulinskog područja, osnivač i nekadašnji predsjednik pčelarskog društva Ogulin.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako je to običaj u ogulinskom Zagorju, brojni mještani ovog naselja odmah su se organizirali i krenuli u pomoć svom sumještaninu u nevolji. Organizirali su mehanizaciju i ljude te su krenuli s čišćenjem požarišta i sanacijom štete.

Požarište je obišao i gradonačelnik Dalibor Domitrović sa svojim zamjenikom Danielom Vukelja i predsjednikom mjesnog odbora Ivicom Vukovićem Lalićem. Tom prilikom je g. Koliću obećao financijsku pomoć od strane Grada kako bi si uz pomoć sumještana, a obzirom da se nalazimo na početku zimskog razdoblja, u što kraćem roku osigurao minimalne uvjete za boravak.

- Građani Ogulina koji žele pomoći svojem sugrađaninu u nevolji mogu to učiniti uplatom na njegov tekući račun na IBAN HR2623400093203049177. Vlasnik tekućeg računa je Ivan Kolić, Zagorje, Kolići 49, navodi OGportal.com.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!