ŽUPANIJA / OGULIN

Ogulinsko odlagalište Sodol rješenjem Ministarstva ponovo otvoreno, prima i glomazni otpad nastao u poplavi

Ogulinsko odlagalište Sodol rješenjem Ministarstva ponovo otvoreno,
prima i glomazni otpad nastao u poplavi

Više od tjedan dana bilo je zatvoreno odlagalište otpada Sodol kod Ogulina pa se otpad odvozio na odlagalište u Karlovac.

Podsjetimo, zbog požara koji su još pretprošlog tjedna buknuli na odlagalištu, inspektorica Ministarstva zaštite okoliša i energetike je 7. rujna izvršila nadzor te utvrdila da požar nije stavljen pod kontrolu. Do potpunog gašenja i sanacije požara naredila je obustavu zaprimanja otpada na ovo odlagalište.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Direktor Stambeno - komunalnog gospodarstva iz Ogulina Ivica Salopek rekao je za KAportal da je rješenjem Ministarstva odlagalište od prošlog tjedna otvoreno i normalno radi, dok se usporedo vrši sanacija.

- Dobili smo dozvoli u na Sodolu se ponovo može deponirati miješani komunalni otpad. Odlagalište je u fazi sanacije, a mi kao i ostali čekamo što će biti s Centrom za gospodarenje otpadom, kao i Plan gospodarenja otpadom na državnoj razini ,rekao nam je Salopek.

Odlagalište Sodol može primati samo otpad s područja Grada Ogulina, te općina Josipdol, Saborsko i Tounj. Prirodna vrtača koja je u nekim davnim vremenima poslužila kao odlagalište tako i sad prima otpad, a do kad će ne zna se, s obzirom da je projekt županijskog ili regionalnog CGO-a još uvijek samo u planovima.

Na odlagalištu je za vrijeme poplave formirana i posebna čestica za glomazni otpad na koju građani mogu dovoziti uništeni namještaj i druge stvari.

KAportal.hr


Reci što misliš!