ŽUPANIJA / OGULIN

150 EURA MJESEČNO

U Ogulinu dodijeljene stipendije studentima, s prvom isplatom stižu i svi zaostaci od početka akademske godine

U Ogulinu dodijeljene stipendije studentima, s prvom isplatom stižu i svi zaostaci od početka akademske godine
Grad Ogulin

Dio studenata ostvario je pravo na državnu stipendiju te su odustali od natjecanja za stipendiju Grada Ogulina

Novi gradski ugovori o stipendiranju dodijeljeni su ovih dana ogulinskim studendima. Kako su izvijestili iz gradske uprave, stipendije su dodjeljene studentima po osnovi darovitosti, zanimanja iz STEM područja, deficitarnosti i slabijeg socijalnog stanja. 

Iako je Grad Ogulin u proračunu osigurao financijska sredstva za ukupno 30 stipendija za studente, dodijeljeno ih je 22 iz razloga što je dio studenata ostvario pravo na državnu stipendiju te su odustali od natjecanja za stipendiju Grada Ogulina. Mjesečni iznos stipendije iznosi 150 eura, a s prvom isplatom isplatit će se i svi zaostaci od početka akademske godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ugovore je studentima za akademsku godinu 2023./2024. uručio gradonačelnik Dalibor Domitrović. Zanimao se za njihovo studiranje i studij koji pohađaju stavivši se na raspolaganje za sva pitanja koja imaju. Čestitao im je na dobivenoj stipendiji, poželio uspješno daljnje školovanje i izrazio nadu u njihov povratak u Ogulin nakon stjecanja diplome, izvijestili su iz gradske uprave.

Izdvojeno


Reci što misliš!