ŽUPANIJA / OGULIN

ZDRAV ZA PET

PU karlovačka i PP Ogulin organizirali uspon na Klek! Promocija zdravog načina života ali i očuvanja prirode

PU karlovačka i PP Ogulin organizirali uspon na Klek! Promocija zdravog načina života ali i očuvanja prirode

Cilj ovih aktivnosti je borba protiv svih oblika ovisnosti i podizanje razine svijesti o potrebi čistog i zdravog okoliša te usvajanja zdravih stilova života

Policijska uprava karlovačka i Policijska postaja Ogulin jučer su organizirali uspon na planinu Klek povodom obilježavanja Dana planeta zemlje, a u sklopu 2. komponente preventivnog projekta „Zdrav za 5“ pod nazivom „Zaštita okoliša i prirode“.
 
Radi se o preventivnoj aktivnosti  koja se provodi u suradnji s lokalnom zajednicom, a namijenjena je učenicima osnovnih i srednjih škola. Cilj ovih aktivnosti je borba protiv svih oblika ovisnosti i podizanje razine svijesti o potrebi čistog i zdravog okoliša te usvajanja zdravih stilova života.    
  
Iz početne točke u mjestu Bjelsko ovaj zahtjevni uspon krenuo je jutros na Klek, na istaknuti stjenoviti vrh na istočnom rubu masiva Velike Kapele, iznad grada Ogulina, a visok je 1.182 metra. S vrha se pruža prekrasan pogled prema Bjelolasici, Risnjaku, Ogulinu i jezeru Sabljaci, a za lijepih dana vide se i Alpe.


 Usponu su se, kao partneri ove preventivne aktivnosti uz djelatnike Policijske uprave karlovačke pridružile odgojno obrazovne ustanove s područja Grada Ogulina s osamdesetak učenika dviju osnovnih i jedne srednje škole, članovi HGSS-a Ogulin, HPD „Klek“ Ogulin te predstavnik javne ustanove Natura Viva Darko Radečić koji je prije polaska održao kratko edukativno predavanje o zaštiti okoliša i prirode, a Hrvatska sekcija, IPA Regionalni klub Karlovac je za sve današnje planinare osigurala prigodnu okrjepu.
 
Za sigurnost djece tijekom uspona tradicionalno su se posebno pobrinuli pripadnici HGSS koji su i svim sudionicima uputili korisne savjete o sigurnosti prije polaska kao i pripadnici Interventne jedinice policije Policijske uprave karlovačke koji su budno pazili kako bi sva djeca sretno i uspješno osvojila današnji cilj - uspon na Klek bez ikakvih problema.

Izdvojeno


Reci što misliš!